Zó laat jij je kinderen zonder moeite veel groenten eten
Zie ook:
Delen

Zó laat jij je kinderen zonder moeite veel groenten eten

Ben jij geen fan van een simpel bord groenten en eten jouw kinderen dit ook met moeite? Wij delen een geweldige pasta waar je dagelijkse portie groenten al in verwerkt zit. En deze is zó ongelooflijk lekker...

Groenten

Bij veel kinderen is het een dingetje en ook veel volwassenen hebben het er nog moeilijk mee: dagelijks de juiste hoeveelheid groenten binnenkrijgen. Sommige kinderen eten hun bord groenten niet helemaal leeg, of zij lusten een veel groenten niet. Volwassenen eten meestal wel groenten, maar zij hebben soms moeite met de juiste hoeveelheid groenten per dag én zij willen ook regelmatig genieten van een lekker bord pasta, in plaats van aardappelen met broccoli en een stukje vlees.

Lucia van Food Places verwerkt in bijna al haar pasta’s/gerechten veel groenten en daardoor eten kinderen en volwassenen, zonder dat zij het merken, toch de juiste hoeveelheid groenten per dag. ‘Door jouw gerechten eten mijn kinderen dagelijks veel groenten en zij merken er niets van’, ‘Wij eten nu meer groenten als voorheen en dat terwijl wij ook veel lekkerder eten’ en ‘De Italiaanse kipstoofpasta eten wij iedere maandag, want het is één van de lekkerste pasta’s ooit én hij bevat veel groenten’, is een greep uit de opmerkingen die Lucia wekelijks te horen krijgt.

Italiaanse kipstoofpasta

Één van de pasta’s waar groenten in zit verwerkt, is dus de Italiaanse kipstoofpasta. De pasta staat niet alleen bij Lucia zelf, maar ook bij de rest van Volendam/Nederland wekelijks op tafel. In deze pasta zitten champignons, aubergine, paprika, tomatenpassata en nog veel meer verwerkt. Het fijne aan deze pasta, is dat je er zo veel groenten in kunt verwerken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan spinazie, courgette en broccoli extra. Doordat alles in de pan aan het stoven is en de groenten slinken, merk je amper dat je groenten eet. ‘Deze was niet normaal’ en ‘hij was heerlijk! Ik ga ‘m zeker vaker maken’, reageerden wat volgers.

Food Places

De Volendamse Lucia Veerman is nog maar 23 jaar oud maar belooft de nieuwe kooksensatie van Nederland te worden. Met haar account Food Places bereikt ze wekelijks duizenden mensen, restaurants maken haar recepten, ze was te horen op de landelijke radio én het lukt haar om wekelijks lege schappen te veroorzaken in de Albert Heijn. Lucia: ‘Het is echt een uit de hand gelopen hobby, maar ik geniet er met volle teugen van.’

Benieuwd naar meer recepten met groenten en alle heerlijke gerechten van Food Places? Klik dan op deze link. Voor haar Instagrampagina klik je op deze link.

Bron en Beeld: Food Places

Delen