100%NL Magazine Hittegolf
Zie ook:
Delen

Hittegolf-alert! Met deze tips hebben jouw kinderen geen last van de warmte.

Wist je dat te veel zonlicht schade aan je hoornvlies kan veroorzaken?

Tips voor tijdens warme zonnige dagen

Wanneer je hoornvlies verbrandt, herstelt het vanzelf. Maar het kan helaas schade aanrichten op lange termijn. Zoals staar, bindvliesontsteking, veroudering van het netvlies of zelfs, in zeldzame gevallen, blindheid. Daarom is het zeer belangrijk om een zonnebril te dragen met een UV van 400. Vooral tussen 12.00-16.00 uur is de zon heel scherp. Dus vergeet niet om een zonnebril op te zetten ter bescherming van de ogen de aankomende week.

100%NL Magazine Hittegolf zonnebril

Shop deze zonnebril met tijgerprint bij de Leukste Shop

Een opblaas zwembadje ter verkoeling in de tuin is altijd een goed idee!

Met de hoge temperaturen op komst, moeten wij ons vooral niet te druk maken. Laat de boel, de boel en geniet van je kinderen in de tuin. Naar het strand gaan is natuurlijk heerlijk. Maar de meeste kinderen zijn nog het gelukkigste, wanneer zij in alle rust kunnen spetteren in hun eigen omgeving. Én, hoe heerlijk is dat voor de ouders? Zo heb je alles bij de hand en kun je zelf ook in alle rust relaxen. Dat heb je verdiend! Enjoy the little things in life!

100%NL Magazine Panterbadje

Je shopt de leukste hippe zwembadjes hier

Zorg ervoor dat ze genoeg drinken en vergeet jezelf niet ; )

Bij jonge kinderen gaat uitdroging heel snel. Het is belangrijk dat ze goed blijven drinken. Met deze tips maak je van drinken een feestje!

Maak samen fruitwater:

Recept voor 1 kan water:
Voeg wat fruit toe aan een kan water. Laat de kids zelf fruit kiezen, of maak dit heerlijke snelle recept. Neem 8 aardbeien, snijdt een limoen aan plakjes en doe er een handjevol blauwe bessen bij. Maak het fruit schoon en vul de kan samen met water. Zet het even in de koelkast, tot het water koud is en genieten maar!

Maak samen gezonde waterijsjes van vers fruit:

Recept voor 4 ijsjes:
Neem 400 gram fruit. Sinaasappel, aardbeien, mango of een mix. Alles kan!

  • Spoel het fruit schoon en mix het fijn in een blender.
  • Voeg 200ml water toe, roer alles door elkaar en vul de ijsvormpjes met het mengsel.
  • Zet de waterijsjes minstens 3 uur in de vriezer en dan is het smikkelen geblazen!

Hoe de uitdaging van zonnebrand smeren een spelletje wordt!

 Hebben ze bij jou ook vaak geen zin om ingesmeerd te worden? Het vette mengsel, de smaak op hun lippen als er een druppel op komt, bewegen, wegrennen en overal vlekken. Zonnebrand smeren is vaak een gevecht. Met dit spelletje is dat probleem zo opgelost!

Neem een stopwatch en maak twee teams met andere gezinsleden. Spreek vooraf een beloning af voor het team dat wint en bedenk een grappige straf voor de verliezer. Zo wordt het smeren leuk en grappig om te doen! Hopelijk maken wij de hitte zo wat draaglijker voor jullie! Enjoy!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met deleuksteshop.nl

Delen