Internationale Bikinidag: Welke bikini past bij mij?
Delen

Internationale Bikinidag: Welke bikini past bij mij?

5 juli is het "Internationale Bikini Dag", de dag waarop we de uitvinding van de bikini vieren en dat komt goed uit, want de zomer is net van start gegaan! Nu willen we natuurlijk weten 'Welke bikini past bij mij'?

De perfecte zwemkleding

Het kan best moeilijk zijn om de perfecte zwemkleding te vinden. Zoek je een bikini wat goed bij je figuur past en waarin jij je helemaal op je gemak voelt? Wij willen je graag helpen. Bepaal eerst welk figuur jij hebt en lees verder!

Welk figuur heb ik? En welke bikini past bij mij?

Ieder mens is uniek en ieder lichaam is anders gebouw. Toch weten veel vrouwen niet welke lichaamsvorm bij hun figuur hoort. Het weten welk figuur je hebt kan van essentieel belang zijn wanneer je bikini’s koopt. Welke bikini past bij mij?

Zandloper figuur

Heb jij een zandloper of een X figuur dan heb je vaak een smalle taille. En de heupen en schouders zijn ongeveer even breed. Accentueer je lichaamsvormen en leg het accent op de taille. Een hoog broekje legt bijvoorbeeld de nadruk op je perfecte taille. Ook geeft een triangel bikini of eentje met halter top dat extra accent op je figuur, waardoor je vormen nog beter uitkomen.

 

Appel figuur

Het appelfiguur heeft brede schouders, vollere borsten, een minder uitgesproken taille, smallere heupen en soms slanke benen. Een bandeau bikini top zorgt ervoor dat je niet de nadruk op je borsten legt. Liever meer bedekking? Draag dan een hoger broekje zodat het smalste gedeelte van je taille wordt geaccentueerd. Vooral bikinibroekjes in felle kleuren of met een leuk printje staan je extra goed.

Peer figuur

Smallere schouders en een slank bovenlichaam, vollere heupen en billen en soms ook vollere bovenbenen. Ruim de helft van alle vrouwen heeft een peer figuur, dus je bent niet alleen. Probeer dan vooral de nadruk op je bovenlichaam te leggen! Draag bijvoorbeeld een strapless (bandeau) bikini om je schouders breder te laten lijken. Of kies voor een bikini top met een kleurrijke en/of felle print.

Recht figuur

Kenmerkend aan smalle heupen en een platte buik. Je taille, schouders en heupen zijn ongeveer even breed. Kies voor uitgesproken bikini’s om je figuur meer vorm te geven. Rondingen kunnen gecreëerd worden door een bikini top te dragen met een speelse twist, decoratieve plooitjes, ruches, franjes, strikjes of prints.  Natuurlijk kun je ook voor een badpak gaan. Kies er dan één met een mooie uitsnede.

Omgekeerde driehoek figuur

Als omgekeerde driehoek, ook wel het koffiefilter genoemd, heb je brede schouders, een rechte taille en je bent atletisch gebouwd. Kies voor een voorgevormde bikini met beugel om je borsten er mooi in uit te laten komen en voor de juiste ondersteuning. Combineer met een opvallend bikinibroekje in een print of felle kleur. Een shortje is ook geschikt voor een sportieve look.

 

Delen