100%NL Magazine B.Nosy Suze
Delen

MOOI: Gepeste Suze (9) lanceert prachtige kindercollectie B.Yourself!

Na een hartverscheurende post op Facebook van haar moeder kwam het verhaal van Suze in het nieuws. Suze werd gepest op school. Het verdrietige verhaal van haar moeder op Facebook raakte jong en oud. Zo ook de brandmanager van kinderkledingmerk B.Nosy, Simone de Groot, die geen seconde twijfelde en Suze vroeg voor een samenwerking.

‘‘Ze deden wéér gemeen mam’, zeg je snikkend. ‘Ze zeggen weer dat ik lelijk en raar ben, dat ik stink en dat mijn voetbalpakje nep is. En daar word ik zo onzeker van mam.’ Ik kan wel janken als ik dit ‘weer’ te horen krijg, mijn moederhart breekt.’ Dit is maar een klein deel van de Facebook-post van moeder Angelique. ‘In je klas worden kinderen uitgenodigd voor een kinderfeestje. Hoopvol wacht je dan ook op een uitnodiging en helaas is dat tevergeefs. Heel zelden krijg je een uitnodiging en als je er eentje krijgt dan ben je helemaal in de wolken.’ Binnen no time werd het bericht duizenden keren geliket en gedeeld.

Ook brandmanager van B.Nosy, Simone de Groot, zag dit bericht voorbij komen en werd geraakt door het verhaal. Simone: ‘Ik wilde al langer iets doen met B.Nosy voor een mooi maatschappelijk doel. Het bericht van Angelique raakte mij, als brandmanager van B.Nosy maar ook als moeder van twee jonge kinderen. Toen ik aansluitend hoorde dat het Suze haar grote wens was om modeontwerpster te worden was het voor mij een simpele optelsom. We nodigden Angelique en Suze uit om te bespreken hoe we samen meer aandacht kunnen geven aan dit belangrijke onderwerp.’ En zo ontstond er een nieuwe collectie van B.Nosy met een duidelijke boodschap: B.Yourself! Want iedereen moet zichzelf kunnen en durven te zijn.

De lievelingskleuren van Suze, zwart, wit en rood, staan centraal in deze collectie. De collectie is vanaf vandaag te koop bij verschillende B.Nosy verkooppunten. Een gedeelte van de opbrengst van deze collectie gaat naar het goede doel ‘Stop Pesten Nu!’. B.Nosy zal namelijk per verkocht item €2 doneren. Tijdens de landelijke ‘Stop Pesten Dag’ op 19 april a.s. zal Suze de cheque overhandigen met daarop het bij elkaar gespaarde bedrag.

       

Dit artikel is geschreven in samenwerking met B.Nosy

Delen