100%NL Magazine Hannah badkamer
Zie ook:
Delen

Zes tips die je niet wil missen bij een onzuivere huid!

Een veel gehoorde quote: Maak ik me minder druk om m’n rimpels, krijg ik ineens jeugdpuistjes. 

Huidproblemen

Eén van de meest gehoorde huidproblemen is de onzuivere huid en dan met name van jonge meiden die de puberteit al achter de rug hebben of van vrouwen tijdens de overgang. Iedere huid is uniek en heeft andere behoeftes, dus om die reden is het belangrijk om altijd een op-maat-gemaakt advies te krijgen van een huidcoach. Toch geven we je in dit artikel alvast enkele tips die bij een onzuivere huid toepasbaar zijn.

Als jarenlange hoofdsponsor van Miss Nederland werkt het huidverbeterende cosmeticamerk hannah met veel jonge vrouwen samen. Omdat hannah zelf de productontwikkeling doet en zij vanuit de kern van een huidprobleem werken, hebben zij speciaal voor deze “tweede generatie acne” producten ontwikkeld die dit probleem effectief kunnen aanpakken.

Tips bij een onzuivere huid

Tip #1: Een milde en zorgvuldige reiniging van de gezichtshuid is één van de belangrijkste basisstappen. Een schilder begint tenslotte ook niet op een vuil doek. Gebruik hiervoor een reiniging op oliebasis zoals een Cleansing Oil. Het klinkt tegenstrijdig, maar juist door je huid tweemaal daags te reinigen met een hydrofiele olie zorg je ervoor dat je huid niet uitdroogt en het tegelijktijd het vuil en vet van de huid verwijderd wordt zonder droog en trekkerig aan te voelen. Bij het gebruik van schuimende reinigers of producten op basis van alcohol kan de huid tijdens het reinigen flink uitdrogen met als gevolg vaak een geïrriteerde huid die er nog onrustiger uitziet.

Tip #2: Een goede na-reinigende stap is een must bij een onzuivere huid. De Prepare Potion biedt dè uitkomst! Deze potion bereidt de huid voor op de voedende producten die volgen na het gebruik hiervan, waardoor deze nóg intensievere huidverbeterende resultaten zullen geven. Het bevat milde peelende ingrediënten en powerantioxidanten die de huidstructuur gladder maken, de talgproductie verminderen en die de eigenschap hebben om schimmels en gisten te elimineren.

Tip #3: Heb jij last van veel puistjes op je voorhoofd? Zorg er dan voor dat je onder de douche geen shampoo over je hoofd laat lopen tijdens het uitspoelen. Alles wat schuimt, ook een shampoo, droogt je huid uit en tast de zuurgraad aan. De huid wordt een schietschijf voor bacteriën, waardoor er onder andere puistjes kunnen ontstaan. Houd je hoofd dus goed naar achteren tijdens het uitspoelen van de shampoo of breng van tevoren een dun laagje crème op je voorhoofd aan ter bescherming.

Tip #4: Een onzuivere huid is uit balans en daarom is het belangrijk die balans te herstellen. Dat kun je het beste doen met een crème die wel voldoende voeding biedt, maar tegelijkertijd de poriën niet verstopt. De SebuPure is een crème voor de acne- en vette(re) huid. Het heeft als doel om de onzuivere huid te voorzien van de juiste voeding, het reguleren van de talgproductie en het verminderen van roodheid, waardoor de huid sneller en beter kan herstellen. Het trekt snel in de huid, zodat de poriën niet verstopt raken, gaat bacteriegroei tegen en zorgt dat de talgproductie wordt gereguleerd. Hierdoor is het de ideale crème voor de onzuivere of vette huid met acneverschijnselen.

Tip #5: Overdag is bescherming de belangrijkste functie van je huid, maar in de nacht gaat ze zichzelf herstellen en ontdoen van alle afvalstoffen. Dit gebeurt niet alleen in je huid, maar je gehele lijf doet dit. Dit ruik je bijvoorbeeld uit je mond in de ochtend; allemaal afvalstoffen die door het lichaam worden afgevoerd. Daarom is het belangrijk om juist tijdens de nacht dat beetje extra te geven om die onzuiverheden te elimineren. Daarom heeft hannah eenspeciaal duo ontwikkeld voor de onzuivere en onrustige huid. Beide producten bevatten innovatieve ingrediënten zoals het micro-organisme Lactobacillus wat als een probiotica voor de huid werkt. Het heeft een aangetoond, bewezen effect als antischimmel en antimicrobiële werkstof op de huid. Dit maakt deze producten zeer geschikt voor de behandeling bij pukkels, roodheid en zelfs een kwetsbare huid. Het Pro Active Mask is een intensief reinigend masker. De huid wordt hiermee diepgaand gezuiverd, roodheid vermindert en het voorkomt verstopping van de poriën. De Overnight Cream gaat bacteriegroei tegen, voorziet de huid van de juiste voedingsstoffen ter bevordering van het herstel tijdens de nacht, zorgt voor een goede vochtbalans en helpt een glimmende huid te verminderen en zelfs te voorkomen.

Tip #6: Je wordt wakker, kijkt in de spiegel en… een pukkel midden in je gezicht! Gelukkig is daar de Active Dry to the rescue! De zwelling neemt direct af, evenals de kans op infectie. De zuiverende werking helpt verdere besmetting te voorkomen én draagt bij aan het versnellen van het herstelproces. Ook effectief toepasbaar bij kleine wondjes, insectenbeten, (lip)blaasjes, zonuitslag of problemen na het scheren. Dus: aanstippen, indrogen en herstellen maar!

100%NL Magazine Hannah Active Dry

 

Meer advies

Op zoek naar een huidcoach voor meer advies, tip & tricks? Check de salonlocator op hannah.nl

100%NL Magazine Hannah producten

 

 

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hannah

Delen