op hakken lopen zonder pijn
Zie ook:
Delen

Op hakken lopen zonder pijn doe je zo! De 5 beste tips

Feestjes, evenementen, borrels en diners vragen om feestelijke outfits en uiteraard de bijbehorende hakken schoenen. Sommige mensen ervaren daarbij pijnlijke voeten en laten bij voorbaat de speciale feestelijke hakken in de kast laat staan. Deze pijn kan gelukkig voorkomen worden. Op je hakken lopen zonder pijn wordt makkelijk met deze tips!

Op hakken lopen zonder pijn

Strompel jij na een feestje blootsvoets naar huis, terwijl je hakken je vanuit je hand lijken uit te lachen? Dat is vanaf nu verleden tijd. Wij hebben voor jou de beste tips op een rijtje gezet om op hakken te lopen zonder pijn!

Tip 1. Tape je tenen aan elkaar!

Tussen teen drie en vier (geteld vanaf de grote teen) bevindt zich een belangrijke zenuw die pijn onder de bal van de voet veroorzaakt. Wanneer je deze twee tenen aan elkaar tapet, is de pijn stukken minder. Kies voor een huidskleurige tape zoals Leukoplast wanneer je open schoenen draagt. In de winter volstaat zelfs plakband, maar als je dit structureel wilt toepassen, kun je beter een professionele en voor de huid geschikte tape kopen, zodat de huid niet irriteert. Zeg maar vaarwel tegen de blaren en de pijn en hallo tegen hoge hakken!

Tip 2. De juiste maat uitkiezen

Kies de juiste maat! Als je een hak draagt die te groot is, zal je voet gaan glijden als je loopt. En je wilt natuurlijk niet uit je hak glippen! Een te kleine hak zal voor vervelende pijntjes gaan zorgen, zoals een kapotte huid en blaren. Kies je hak zorgvuldig uit, zodat jij zeker weet dat je de juiste maat hebt. Loop ook altijd een rondje door de winkel. Als een hak niet lekker zit, merk je het meteen!

Tip 3. Draag zooltjes in je hakken

Zooltjes zijn zeker een goede oplossing om het lopen op je pumps comfortabeler te maken. De pijn op de drukpunten onder je voet kunnen middels zooltjes verminderd worden. Er bestaan niet alleen standaard zooltjes, maar ook plakkertjes die je op verschillende plekken kunt plakken. Je voorkomt hier niet per se de pijn mee, maar het lopen zal een stuk makkelijker gaan.

Tip 4. Blarenpleisters!

Voorkomen is beter dan genezen. Vaak zijn blarenpleisters dingen waar je naar grijpt als het kwaad al is geschied, maar waarom gebruiken we ze niet voordat onze voetjes krampen van de pijn? Plak een paar pleisters op de plekken waar je normaal gesproken blaren of schaafwondjes krijgt en je zult een stuk comfortabeler in je schoenen staan.

Tip 5. Kies voor comfortabele hakken

Wanneer je van plan bent om de hele dag op hakken te lopen, is het natuurlijk belangrijk dat ze comfortabel zijn. Als je er niet alledag op loopt kun je sommige soorten beter laten staan, zoals:  stiletto’s en punthakken. Hakken die comfortabeler zijn zijn: sleehakken, platformhakken, peeptoes of hakken met een ronde neus. Als je het nog niet helemaal vertrouwd, ga dan voor een bandje om je enkel.

Zó kun je pijnloos op hakken lopen

Wij hopen dat je door bovenstaande tips vanaf nu pijnloos op hakken kunt lopen. Ben je op zoek naar meer tips en tricks? Je vindt ze hier.

 

Bron: Dressonly, girlsofhonour, ze.nl, otto. Beeld: ISTOCK

Delen