100%NL Magazine Jeugdige huid Collistar
Zie ook:
Delen

Haal het best bewaarde beautygeheim in huis: een stralende huid binnen handbereik

Geweldig nieuws voor beauty lovers! Er is een superster op het gebied van huidverzorging en het heet retinol. Dit geweldige molecuul doet wonderen voor je huid en het is nu zelfs geschikt voor de gevoelige huidtypen. Lees hier over de nieuwste innovatie op het gebied van retinol en hoe het jou een stralende en jeugdige huid kan geven.

De superkracht van retinol

Retinol, een soort vitamine A, is eigenlijk een natuurlijke held in je huid. Het zet je huid aan tot vernieuwing, stimuleert de aanmaak van collageen & elastine en dat is precies wat je nodig hebt om de eerste tekenen van veroudering tegen te gaan. Zodra we de 25 passeren, begint ons collageen af te nemen, dus dan is het de perfecte tijd om retinol te introduceren. Het staat bekend om het verminderen van rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en zelfs die vervelende poriën en oppervlakkige littekentjes.

Retinol voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid heeft wat extra liefde nodig, en dat betekent dat je retinol rustig moet introduceren in je dagelijkse routine. Maar goed nieuws – Collistar’s retinol is mild en geschikt voor alle huidtypen, zelfs de gevoelige. Collistar koos namelijk voor een revolutionaire, nieuwe vorm van retinol die bijzonder effectief is: hydroxypinacolonretinoaat, ook wel HPR-retinol genoemd. HPR-retinol wordt goed door de huid verdragen: het is net zo effectief als traditionele retinol, maar dan zonder de risico’s. HPR-retinol is minder reactief dan het traditionele molecuul, waardoor het zijn stabiliteit beter behoudt in de formule en ook na verloop van tijd nog effectief is.

Met een beetje hulp

Collistar heeft retinol gecombineerd met andere actieve ingrediënten om het nog krachtiger te maken. Panthenol, ook wel bekend als provitamine B5, geeft retinol een boost door de aanmaak van huidondersteunende fibroblasten te stimuleren en roodheid te kalmeren. En dan hebben we nog floretine, afkomstig van appels, die je huid een boost geeft met zijn antioxidante krachten en helpt om pigmentvlekken te verminderen. Een echt dream team!

100%NL Magazine Retinol Collistar

Collistar Clean Research® – Hét Antwoord

Dankzij Collistar Clean Research® heb je nu de ideale oplossing voor een vernieuwde huid, met minder rimpels, pigmentvlekken en roodheid. Deze producten zijn geschikt voor alle huidtypen, zelfs de gevoelige huid, en ze zijn dermatologisch getest. Ze zijn vrij van ingrediënten van dierlijke oorsprong, siliconen, alcohol, kleurstoffen en parfum.

De sterproducten

  • RETINOL + PANTHENOL Skin Renewing Anti-Redness (Flacon met pipet 30 ml): Perfect voor retinol beginners, dit helpt roodheid verminderen en je huidbarrière herstellen.

100%NL Magazine Retinol Collistar

  • RETINOL + PHLORETIN CREAM Skin Renewing Anti-Dark Spot (Pompflacon van 50 ml): Deze crème richt zich op pigmentvlekken en geeft je een egale teint.

100%NL Magazine Retinol Collistar

Hoe te gebruiken

Het gebruik van de nieuwe Attivi Puri Retinol- producten is afhankelijk van verschillende factoren. Zo raadt Collistar aan om de intensiteit van de producten op te bouwen bij een gevoelige huid, en wordt nagedacht over de frequentie van het gebruik wanneer de huid nog niet gewend is aan retinol. 

Wanneer de gevoelige huid voor het eerst wordt blootgesteld aan retinol wordt enkel het gebruik van de Retinol + Panthenol Drops aangeraden. Mocht de gevoelige huid al gewend zijn aan retinol, dan wordt enkel de Retinol + Phloretin Cream aangeraden.

Bij een normale huid kan de Retinol + Phloretin Cream bij het eerste gebruik al aangeraden worden. De routine kan dan na frequenter gebruik uitgebreid worden met de Retinol + Panthenol Drops.

Conclusie

Retinol is nu vriendelijk voor alle huidtypen, zelfs de gevoelige huid. Met Collistar’s HPR-retinol en de juiste routine kun je genieten van een jeugdige, stralende huid. Dus waar wacht je nog op? Laat retinol je geheim worden voor een geweldige huid!

100%NL Magazine Retinol Collistar

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Collistar

Delen