snel bruin worden
Zie ook:
Delen

Snel bruin worden doe je zo! 5 tips

Als we op zonvakantie zijn, willen we liefst met een bruin kleurtje terugkomen. Met deze tips word je snel bruin!

Met deze tips ga je sneller verkleuren

Als het zonnetje schijnt dan willen we het liefst allemaal zonnen om zo snel mogelijk bruin te worden. De een verkleurd al na een halfuurtje terwijl de ander na enkele dagen pas bruin wordt. Wij zochten naar de beste tips om een mooie zongebruinde huid te krijgen. Zo word je snel bruin!

Tip 1: Scrubben maar!

Sommige denken dat je je bruin eraf haalt met scrubben, maar dat is juist niet het geval! Scrubben zorgt er juist voor dat je mooier bruin wordt én blijft! Hoe komt dit? Door scrubben verwijder je dode huidcellen en dit is de bovenste laag van de huid. Hierdoor komt het pigment veel beter tot zijn recht en word je veel egaler bruin!

Tip 2: Zonnebrand smeren

Het klinkt heel tegenstrijdig, maar door zonnebrandcrème kun je snel een kleurtje krijgen. Als je zonder bescherming de zon in gaat, kun je maar een kwartiertje blijven zitten, anders kun je verbranden (bij een lichte tot zeer lichte huid). Met zonbescherming kun je langer blijven zitten. Je wordt dus nog wel bruin met zonnebrandcrème, alleen gaat het geleidelijk.

Tip 3: Snel bruin worden aan het water

Het is geen fabeltje dat je aan zee sneller een kleurtje krijgt dan in het park. De reflectie van de uv-stralen op het water zorgt ervoor dat ze in dubbele dosis weerkaatsen op je huid. Daarom moet je jezelf op het strand extra goed insmeren, liefst om de twee uur.

Tip 4: Eet jezelf bruin

Je zult het misschien niet geloven maar ook voeding speelt een enorme rol bij het verkleuren van je huid. Vooral wortels en tomaten hebben een erg positieve werking op het bruin worden van je huid. Dit betekent dat je dus tomaten, tomatensoep, wortels en wortelsap moet eten en drinken om sneller bruin te worden. Als laatste werkt het voedingsmiddel koper erg positief voor het verkleuringsproces. Koper bevindt zich o.a. in volkoren tarwemeel, paranoten, havermout en hazelnoten.

Tip 5: Kies de juiste tijd

Je kunt snel een bruin kleurtje krijgen door te zonnen op het moment dat de zon hoog aan de hemel staat. Dat is meestal het geval tussen 12 en 15 uur namiddags. Het is echter om dezelfde reden geen ideale periode voor het bruin worden zonder te verbranden, dus smeer je goed in!

Snel bruin worden met bovenstaande tips. Meer tips en tricks?

Bovenstaande tips helpen je om gauw bruin te worden op een verantwoorde manier. Wil me meer artikelen lezen met tips en tricks? Je leest ze hier.

hoe word je snel bruin

hoe_word_je_snel_bruin

Beeld: IStock. Bron: esthetichealth en snelbruinworden

Delen