100%NL Magazine shop nooit meer de verkeerde jeans
Delen

100%MODE: Zó koop je nooit meer de verkeerde jeans!

Als er één ding is waar de meeste vrouwen moeite mee hebben, dan is het wel het shoppen van spijkerbroeken. Te groot, te klein, te lang, te kort; er kan van alles mis zijn met een jeans. Wij zetten daarom even een paar handige tips op een rijtje waardoor jij nooit meer de verkeerde jeans koopt!

Koop een jeans die past bij je figuur

Alle lichamen zijn mooi! Maar niet alle jeans passen bij elk type lichaam. Heb jij een zandloperfiguur, dan kun je het best een jeans dragen met een hoge taille en rechte of uitlopende pijpen. Een perenfiguur kan het beste een flared of bootcut jeans hebben. Met een appelfiguur wil je vaak je buik en billen iets slanker laten lijken en vermijd losse broeken. Ten slotte kun je met een recht figuur het beste lossere modellen of een jeans met een normale taille dragen.

Stretch is altijd een goed idee

Ben je het helemaal zat dat broeken te strak zitten? Ga dan altijd voor een model waar stretch in zit. Naast dat het superlekker zit, vormt het ook heel mooi je lichaam. Zorg er wel voor dat je jeans niet té veel stretch heeft, dan gaat het namelijk lubberen en dat is zonde. Zorg ervoor dat er niet meer dan 2% elasthaan in de broek zit.

De maat is belangrijk

Kijk niet naar de maat, maar ga voor een jeans die lekker en niet te strak zit. Bij sommige merken kan het zijn dat je een grotere maat nodig hebt en bij andere weer een kleinere maat. Koop je broek alleen nooit te groot. Door een jeans te dragen en te wassen gaat deze altijd iets losser zitten. Als de overslag van de rits netjes blijft zitten en jij je er goed in voelt is het een match. TIP: ga ook altijd even zitten tijdens het shoppen van jeans.

Ga shoppen op een rustige dag

Niets vervelender dan in een volle winkel spijkerbroeken passen. Hiervoor moet je namelijk de tijd nemen en vooral niet stressen. Ga dus niet op zaterdag, maar neem desnoods een dag vrij doordeweeks of ga op je vrije dag lekker de stad in. Een winkel voor jezelf en de volle aandacht van de verkoopster.

Delen