100%NL Magazine Mijncosmetica
Zie ook:
Delen

HANDIG: op dit platform kun je terecht met al jouw vragen over cosmetica

Influencers die zweren bij een potje van het een of ander. Aan iedereen die het wel of niet wil weten, vertellen hoe goed het is. Feitelijk is dat meestal gebaseerd op niets anders dan dat ze daarvoor betaald worden…

Loze beloften

De cosmetica-industrie is een gigantisch universum vol beloften, trends en producten geworden. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om te weten wat wel en niet werkt. Influencers strooien met (on)geverifieerde claims. En er wordt zelfs afgestapt van essentiële producten, zoals zonbescherming.

Vraagbaak

Daarom lanceert de Nederlandse Cosmetica Vereniging online een wetenschappelijk onderbouwde vraagbaak voor alle vragen die je over cosmetica kunt hebben. Mijncosmetica.nl is een onafhankelijk platform vol objectieve en wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Want is het jou soms ook een raadsel hoe een bepaald cosmeticaproduct is gemaakt, of het duurzaam is en wat de ingrediënten eigenlijk precies doen? Op Mijncosmetica.nl vind je het allemaal! Ook fijn: het is helemaal onafhankelijk en na het lezen van de informatie, kun je zelf beoordelen of een cosmeticaproduct wel of niet bij je past. Want dat is volgens De Nederlandse Cosmeticavereniging ook heel belangrijk: kies een cosmeticaproduct dat bij je past. Want koop je bijvoorbeeld een zonnebrand die op papier perfect is, maar jij vindt ‘m niet lekker ruiken, gebruik je hem toch minder dan dat je een zonnebrand koopt die je wel lekker vindt ruiken.

Cosmetica? Die gebruik ik niet zoveel!

Veel mensen denken bij cosmetica alleen een make-up en parfum. Toch blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde Nederlandse consument gemiddeld 7 cosmeticaproducten per dag gebruikt. Zo behoren o.a. tandpasta, shampoo, deo, bodylotion en nog veel meer verzorgingsproducten ook tot cosmetica. Benieuwd welke feiten en fabels er nog meer zijn op het gebied van cosmetica? Ook dit lees je op Mijncosmetica.nl. Handig!

Delen