Burgers
Delen

6x Leuke uitjes met de hele familie

Prachtige natuur, mooie dierenparken en leuke musea voor jong en oud... Voor de hele familie valt er iets te beleven op de Veluwe!

1. De wereld in één dag

Ga mee op een avontuurlijke wereldreis in het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo. Loop van de grootste overdekte mangrove ter wereld naar het tropisch regenwoud met avontuurlijke paadjes en metershoge watervallen. Van rotswoestijn tot tropische stranden en het bijbehorende koraalrif. En van het oerwoud in Maleisië naar de Oost-Afrikaanse savanne met giraffen, zebra’s, neushoorns, antilopen, leeuwen en cheeta’s. Een waanzinnige reis langs totaal verschillende gebieden en de dieren die daar thuishoren.

Burgers Mangrove

2. Keuzes, keuzes, keuzes

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zie je hoe mensen in verschillende tijden en culturen duurzaam samenleven met hun omgeving. Welke keuzes maken zij? Welke gevolgen hebben die keuzes? En hebben ze eigenlijk wel een keuze? Een leuke en leerzame reis door de tijd voor het hele gezin!

Openluchtmuseum

3. Tussen bos en heide

Ontdek de veelzijdigheid van de landschappen rond Heerde, dat tussen bossen en heide ligt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie fietstocht, kanoroute of wandeling. Onderweg spot je wild zoals roofvogels, herten en zwijnen. En houd een pitstop bij een van de restaurantjes met lekkere lokale producten.

Schaapskooi Heerde

4. Veel familieplezier

De Regio Barneveld kent veel dorpskernen met telkens andere landschappen, variërend van de Gelderse Vallei tot echt Veluws. En voor familieplezier is er eigenlijk te veel om op te noemen: Klimbos Garderen, Waterskibaan en SchatEiland in Zeumeren, Maisdoolhof Voorthuizen, Nederlands Pluimveemuseum. Niet voor niets vind je hier een keur aan vakantieparken en campings.

Klimbos Garderen (Barneveld)

5. Strandavonturen

Ontdek de Veluwse stranden ook in het voorjaar! Ga naar het beachvolleybalveld, de picknickplaatsen of laat de kleintjes zich vermaken op de speeltoestellen. Sportievelingen kunnen zich uitleven bij de waterskibanen en suplocaties. Rustzoekers trekken de wandelschoenen aan of pakken de fiets voor een rondje door de natuur.

Leisurelands

6. Apen spotten

In Apenheul sta je oog in oog met loslopende apen! Midden in de bossen leven 33 verschillende soorten, meer dan de helft van de 300 apen loopt los. Hang zelf de aap uit in een van de speeltuinen en ontmoet de nieuwe zilverrug Banjoko, een indrukwekkende krachtpatser die op zijn eigen eiland zijn gorillagroep leidt.

Apenheul

Klik hier voor nog meer leuke uitjes en toffe overnachtingslocaties op de Veluwe!

Dit artikel is geschreven in samenwerking VisitVeluwe

Delen