100%NL Magazine Holland boven Amsterdam
Delen

Bezoek de bloemenzee in Holland boven Amsterdam

Wist je dat het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld in Holland boven Amsterdam ligt? Wanneer je nu in de plaatsen rondom Julianadorp, Anna Paulowna en Sint Maartenszee bent, zal je versteld staan van alle prachtige bloemenvelden die in bloei staan. Een kleurrijk palet aan tulpen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers komt je tegemoet. April is de mooiste maand van het jaar om Holland boven Amsterdam te bezoeken. Hoe hoger je komt, hoe overweldigender de bollenvelden worden. Waar vind je nog een met bloembollenvelden gekleurd uitzicht met de duinen als horizon? De komende tijd zijn er verschillende bloemenevenementen. We hebben ze voor je op een rij gezet!

Bloeiend Zijpe

Tot en met zondag 5 mei worden er diverse activiteiten georganiseerd rondom de prachtige bloemenvelden in Zijpe. Geniet van heel dichtbij van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden. De activiteiten van Bloeiend Zijpe zijn echt tussen de bloemen, zoals een fiets- en wandeltocht en BloemBollenBoemel dwars over de bloeiende bollenvelden.

100%NL Magazine HBA

Bloemendagen Anna Paulowna

De bollenvelden staan in bloei en kleuren en geuren komen u tegemoet. Vijf dagen lang, van 27 april tot en met 1 mei, zijn er tijdens de Bloemendagen in heel Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard tientallen mozaïeken, bewegende werkstukken en versierde straten en bruggen te bewonderen. Deze staan in tuinen tentoongesteld en zijn voor iedereen te bewonderen.

100%NL Magazine HBA

Kleurrijk Julianadorp

Geniet tijdens Kleurrijk Julianadorp in april van een kleurrijk palet van diverse bloemen en verschillende activiteiten: wandelen, schilderen, bloemschikken, muziek en fotograferen tussen de bloemenvelden, kanoën langs de velden en met de boer op bollentoer. Ook zijn er deze maand helikoptervluchten over de bloeiende bollenvelden.

100%NL Magazine HBA

Hortus Bulborum

Bekijk tot en met 16 mei ruim 4000 verschillende soorten bloembollen waaronder tulpen, narcissen, hyacinten, krocussen en fritillaria’s in de Hortus Bulborum. Het is de enige tuin ter wereld waar zoveel verschillende soorten voorjaarsbolgewassen bloeien. Bijzonder zijn de vele historische soorten, waarbij ­de oudste soort tulp dateert uit 1595.

100%NL Magazine

Meer informatie

Kijk voor alle informatie over bovenstaande evenementen en meer op tulpenbovenamsterdam.nl

Deze tekst is geschreven in samenwerking met Holland boven Amsterdam

Delen