Cultuurliefhebbers opgelet: landelijke opening Open Monumentendag gratis te bezoeken
Delen

Cultuurliefhebbers opgelet: landelijke opening Open Monumentendag gratis te bezoeken

Hou jij van cultuur en gratis festiviteiten? Dan is Open Monumentendag echt iets voor jou, want het grootste gratis culturele evenement van Nederland gaat aanstaande zaterdag weer van start. Vrijdag is de landelijke opening. Een avond vol live muziek, acts, theater en erfgoed in de binnenstad van Zwolle. Zorg dat je dit spectaculaire gratis evenement in Zwolle niet mist!

Landelijke opening

Dit jaar vindt de landelijke opening van Open Monumentendag plaats in de Hanzestad Zwolle. Aanstaande vrijdag (8 september) wordt daar het officiële startsein gegeven voor een weekend lang cultuur snuiven. Het programma staat helemaal volgepland.

In de Luttekestraat kun je vanaf 19.00u de hele avond genieten van ambachtswerk en de (natuur)producten die daaruit voortkomen tijdens de Maakmarkt. Zorg er alleen wel voor dat je om 20:00u klaarstaat op het Grote Kerkplein, want hier vind je de leukste en gezelligste muzikale en theatrale live optredens. Denk aan optredens van Victory Drumline, Rapper Rico & de jonge rappers van de Fakkelteit. Ook kun je luisteren naar bijzondere vertellers uit de Zwolse politiek samen met jonge vertellers uit het Zwols Vertellersgilde. Dat niet alleen, want er lopen ook verschillende acrobaten en vuurspuwers rond.

Daarbij kun je door de stad dwalen om op tien monumentale locaties te genieten van diverse bijzondere vormen van levend erfgoed, zoals circusacts, verhalenvertellers en andere muziekvormen. Je vindt het volledige programma op: www.openmonumentendag.nl/landelijke-opening.

Daarbij kun je door de stad dwalen om op tien monumentale locaties te genieten van diverse bijzondere vormen van levend erfgoed, zoals circusacts, verhalenvertellers en andere muziekvormen. Je vindt het volledige programma op: www.openmonumentendag.nl/landelijke-opening.

Open Monumentendag weekend

Na deze spectaculaire landelijke opening op vrijdag, verandert Nederland het weekend even in één groot museum. Hoe fantastisch is dat? In het hele land kun je het hele weekend genieten van historische architectuur, spannende verhalen en al het (levende) erfgoed wat ons land reik is. Open Monumentendag is echt een belevenis voor jong en oud en alle cultuurliefhebbers onder elkaar. Vind een gratis opengesteld monument bij jou in de buurt op https://www.openmonumentendag.nl/.

Bron en Beeld: In samenwerking met Monumentenland

Delen