Dagje weg tijdens de meivakantie? Dít zijn de leukste en origineelste uitjes!
Zie ook:
Delen

Dagje weg tijdens de meivakantie? Dít zijn de leukste en origineelste uitjes!

De meivakantie staat om de hoek. Kan je nog wel wat ideeën gebruiken voor dagjes weg? Lees dan snel verder voor tips in Holland boven Amsterdam!

Het wad op

Wil je de Waddenzee ontdekken? Dan is het Waddenbelevingspunt bij Den Oever een goede plek om te beginnen. Een weids uitzicht over onder andere de grootste lepelaarskolonie van Europa staat je hier te wachten. Maak je dagje uit compleet en beleef een avontuurlijke dag op het Wad. Er is veel te ontdekken in dit unieke natuurgebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zeehonden spotten of garnalen vissen? Vanuit Den Oever vinden robbentochten en excursies plaats naar de Waddenzee.

Exotische dierentuin

Naar de dierentuin is altijd leuk, maar ken je landgoed Hoenderdaell al? Hier vind je dieren uit alle delen van de wereld. Een ander mooi dierenpark is het Van Blanckendaell Park. Pinguïns, alpaca’s, walibi’s en nog veel meer vogels en zoogdieren wonen hier. Wil je je verwonderen aan verschillende soorten vlinders? In Vlindorado ontdek je de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud.

9x avontuur

 • Land van Fluwel – Sint Maartenszee
 • Bakkerijmuseum – Medemblik
 • Museumstoomtram – Hoorn-Medemblik
 • Zee Aquarium – Bergen aan Zee
 • Sprookjeswonderland – Enkhuizen
 • Museum Broeker Veiling – Broek op Langedijk
 • Klimparken – Den Helder en Bovenkarspel
 • Fort Kijkduin – Huisduinen
 • Huis van Hilde – Castricum

Musea voor kids

Musea saai voor kinderen? Dat is verre van waar. In Den Helder ontmoet je bij het Marinemuseum zeehelden en ervaar je windkracht 10 in het Reddingmuseum. Hier kan je ook de nieuwe VR experience doen, waarbij je een echte reddingactie op zee meemaakt. Bij het Zuiderzeemuseum zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee. De spannendste reis door de tijd beleef je bij de Museumstoomtram. Tussen de Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland.

Bij de boer

Een rondleiding op een echte boerderij en een windmolen van binnen bekijken? Bij Bezoekboerderij Leven van de Wind in Wieringerwerf kun je zien hoe een moderne boer werkt. Ook bij Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve is er veel te ontdekken voor kinderen. Speel in de enorme zandbak, doe mee met allerlei activiteiten en geniet aansluitend van een ijsje, gemaakt van de melk van de koeien op de boerderij.

5x wandelen

 • Boswandeling van 2,1 km met een speelbos in Castricum
 • Op verkenning door de Helderse duinen
 • Zoeken naar virtuele dierenkaarten in de Schoorlse Duinen
 • Speurtocht door het maisdoolhof bij Wervershoof
 • Op minisafari door Egboetswater

SUP en kano

Ga het water op! Holland boven Amsterdam heeft veel water. Perfect om te sloepvaren, suppen of kanoën. Er zijn meerdere kanoroutes die dwars door de natuur gaan. Bekijk watermolens, vaar door grachten en zie vogels, kikkers en vissen van dichtbij. De waterrijke regio’s kun je ook ontdekken vanaf een supboard. Ontdek de historische steden Enkhuizen en Alkmaar vanaf het water of sup over het kalme water van het Amstelmeer. Met behulp van het Sloepennetwerk en de vaarknooppunten kan je makkelijk routes kiezen en zien waar je kan aanleggen voor een hapje en een drankje. Vaar over de grachten, slootjes, het IJsselmeer, Markermeer en de Noordzee.

Kijk voor alle tips op hollandbovenamsterdam.com!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen