De leukste fietsroutes in Holland boven Amsterdam + een te gekke winactie!
Zie ook:
Delen

De leukste fietsroutes in Holland boven Amsterdam + een te gekke winactie!

Haal je fiets uit de schuur of huur er eentje en trek eropuit. Zonnetje erbij, wind in de rug, door prachtige natuur en langs de mooiste vergezichten. Ga van de kust naar de stad, of andersom, in Holland boven Amsterdam is zoveel te zien. Zes niet te missen routes langs verborgen parels en bijzondere afstapplekken.

Wonderlijk Wieringen – 42 km

Ontdek het voormalig eiland Wieringen met haar vergezichten, uitgestrekte natuur en leuke dorpjes. Vanuit Den Oever fiets je langs de IJsselmeerkust, door het Robbenoordbos, naar het Amstelmeer en een prachtige route over de waddendijk. Eet een vers visje in de haven of maak een excursie naar het waddengebied.

Duinen en dijkenroute – 42 km

Waai uit in de duinen, ga op de pedalen over dijken en met de wind mee door de polder. Sint Maartenszee is het startpunt. Je fietst door natuurgebied Het Zwanenwater met haar unieke flora en fauna, om vervolgens via Petten door de Schoorlse Duinen te gaan. Een pauze neem je bij een van de vele strandpaviljoens.

Op de trappers door de zilte lucht – 39 km

Je begint op Willemsoord. Vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine, nu een monumentaal deel van Den Helder. Via de Noordzeekust ga je naar Julianadorp, Callantsoog en via de polder weer terug. Afstappen kun je bij het Reddingmuseum, het Marinemuseum of Fort Kijkduin.

Fietsroute regio Alkmaar – 66 km

De route start in Sint Pancras, vervolgens kom je door de duinen en langs het strand van Bergen en Egmond. Na het Noordhollands Duinreservaat kom je in het binnenland waar je prachtige Westfriese polders en originele dorpjes hebt, allemaal rondom het oude centrum van Alkmaar.

Westfriese Landroute – 37 km

Van het uitgestrekte IJsselmeer tot het groene binnenland, het trekt allemaal aan je oog voorbij tijdens deze route rond de historische stad Medemblik. Hier vind je het Nederlands Stoommachinemuseum en Kasteel Radboud. Relaxen doe je aan de Vooroever, waar je geniet van het strand en de natuur.

(Fiets)mandje vol door Dijk & Waard – 25 km

Ontdek het charmante platteland van Dijk & Waard. De gastvrije, lokale ondernemers hebben hun stalletjes al buitengezet. Bekijk de eeuwenoude stolpboerderij en, fiets door nostalgische dorpjes en snuif de cultuurhistorie op. Afstappen is echt de moeite waard!

Fietsen door de Gouden Eeuw – 47, 49 en 67 km

Ontdek de rijke geschiedenis van de welvarende VOC-steden Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. De Verenigde Oost-Indische Compagnie heeft overal zijn sporen achtergelaten. Beleef het met deze Gouden Eeuw fietsroutes. Bezoek de bijzondere afstaptips en ga terug in de geschiedenis.

Extra tip! 16x fietsen & wandelen

In het Fiets & Wandelboekje van Holland boven Amsterdam vind je zeven wandelroutes en negen fietsroutes. Ze gaan dwars door het mooie gebied, van de kust tot het binnenland. Download het boekje of bekijk alle routes op de website.

WIN: twee overnachtingen!

Win twee overnachtingen in Hotel Die Port van Cleve in Enkhuizen. De perfecte uitvalsbasis om tot rust te komen tijdens een paar dagen fietsen rondom Enkhuizen.

Hotel restaurant Die Port van Cleve ligt midden in het centrum aan de binnenhaven van Enkhuizen. Het pand is uit het begin van de 17e eeuw en is een monumentaal stadsgezicht. Er is een restaurant, lounge, bar en terras met uitzicht over de haven.

Ga naar fietsenbovenamsterdam.nl en laat je gegevens achter om kans te maken! De actie loopt t/m 16 juni 2023.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen