Dít is met stip het allerleukste uitje bij slecht weer
Zie ook:
Delen

Dít is met stip het allerleukste uitje bij slecht weer

Met drie vakantievierende tieners in huis en de regen op de ramen, kwamen de muren op Eddy en Lisette af.

Hoogste tijd dus voor een actief dagje uit, maar dan wel zonde paraplu’s.

Escape Room Schagen

Na wat zoeken en googlen kwamen ze uit bij Escape Room Schagen. En wie niet weet wat een Escaperoom is. Dan sta je met je eigen groepje in een kamer waar je allerlei raadsels en puzzels moet oplossen. De keuze viel op de Spacelab kamer en na een uur was het Eddy en zijn gezin net niet gelukt alle raadsels binnen de tijd op te lossen. Het was echter wel een hele leuke ervaring, want bij ieder opgelost raadsel heb je samen weer even een ‘yes we dit it’ gevoel.

Peper & Goud

En omdat al dat puzzelen hongerig maakt reden ze in nog geen 5 minuten naar het centrum om daar te gaan lunchen in Peper & Goud. Een knusse koffie- & lunchroom waar je ook allerlei leuke cadeaus kunt kopen. Ze werken hier met eerlijke en gezonde streekproducten, maar de kinderen gingen desondanks voor de kroketten. Leuk ook dat ze hier mensen met een beperking de kans geven deel te nemen aan het arbeidsproces. Na de lunch was er nog tijd om te winkelen op de De Gedempte Gracht, waar je naast landelijke ketens zoals Jeans Centre ook veel lokale winkeliers treft.

Skaga venture

Na de lunch was het weer tijd voor een activiteit. Dus op naar Skaga Adventure. In dit complex kunnen kinderen en volwassenen zich met speels gemak een middag vermaken. Zo kun je er bijvoorbeeld karten en jonge kinderen vermaken zich prima op de trampolines. Het gezin van Eddy koos voor twee heats lasergamen. Bij dit spannende en intensieve spel, krijg je een schild om en een gun in je hand en ga je in een ruimte met veel muurtjes en obstakels de strijd met elkaar aan. Een adrenalineshot is hierbij gegarandeerd. Net als je denkt dat je iemand in het vizier hebt word je zelf ‘geraakt’. En de uitslag is natuurlijk het spannendst, want in dit gezin wil iedereen de beste zijn. Tussen de heats werd er gebiljart op de vele pooltafels die er staan en in de arcade met diverse spelletjes kun je je ook goed vermaken. De heren in dit gezelschap besloten het laatste duel van de dag uit te vechten op de kartbaan. Want tegenwoordig willen we ons natuurlijk allemaal even Max Verstappen voelen.

Leuk

Als je het naar je zin hebt gaat de tijd snel, dus het was zo weer alweer zes uur. Terug dus naar De Gedempte Gracht, want daar was eerder die dag het oog op het (huiskamer) restaurant ‘Leuk’ gevallen. In dit sfeervolle restaurant kun je heerlijk eten en alles is net even leuker en gezelliger, dan je zou verwachten. Het kaarsje bleek bijvoorbeeld van boter te zijn, er was een uitgebreide kaart met tal van heerlijke theevariaties en het bedienend personeel was buitengewoon aardig. En het allerbelangrijkste natuurlijk, het eten was ook super.  Een perfect afsluiter van een super gezellige dag. Ondanks dat het vrijwel de hele dag heeft geregend.

Tips

Heb je minder tijd of een kleiner budget? Naast de Escape Room en Skaga Adventure is een McDonalds gevestigd! En mocht er een film zijn die je echt nog wilt zien deze vakantie, dan is de Kinepolis die hieraan vast zit een uitkomst. Bij goed weer, ben je binnen 15 minuten op het strand van Callantsoog.

Kortom, slecht weer of goed weer? Op naar Schagen!

Op zoek naar nog meer te gekke uitjes in Holland Boven Amsterdam? Die vind je hier!

Bron en Beeld: In samenwerking met Holland boven Amsterdam.

Delen