100%NL Magazine Burgers Zoo Ijstijd
Delen

Dit koude en spectaculaire avontuur voor kinderen is vanaf nú geopend!

Een avontuurlijk evenement van de herfstvakantie tot en met de kerstvakantie: IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet. Verspreid door het dierenpark spotten bezoekers tientallen diersoorten uit de ijstijd op ware grootte, die speciaal voor Burgers’ Zoo zijn ontworpen. Diverse dieren bewegen en maken geluid. Kom het beleven: een ijskoud avontuur voor jong en oud!

Van de reusachtige mammoet tot de verrassend kleine dwergolifant

Bezoekers ontdekken negentien verschillende diersoorten die leefden in de IJstijd in natuurgetrouwe afmetingen. De wolharige mammoet is ontzagwekkend groot, terwijl de dwergolifant verrassend klein blijkt te zijn. Sommige diersoorten blijken al sinds de ijstijd voor te komen en in al die tijd nauwelijks veranderd te zijn. Op een wandeltocht door het park ontmoet je alle ijstijd-dieren!

100%NL Magazine mammoet ijstijd Burgers Zoo

Op avontuur met Snowy de poolvos

Snowy de poolvos neemt de jonge avonturiers mee op een spannende en educatieve audiotour langs alle dieren op een route door het park. Het verhaal kan op elk informatiebord deel voor deel gelezen worden, maar nog leuker is het om de QR-codes te scannen op je smartphone, waarna het verhaal wordt verteld door stemacteurs. Spelenderwijs leren kinderen veel over de ijstijd-dieren, terwijl ze het kleurrijke verhaal op de voet volgen.

Extra activiteiten in vakanties en weekenden

In vakanties en weekenden kunnen kinderen ook zelf de handen uit de mouwen steken als aspirant-paleontologen of kunstzinnige Neanderthalers: zo graven ze bijvoorbeeld botfragmenten, mammoetkiezen en pyriet op, of maken ze hun eigen artistieke grottekeningen.

Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Reserveer dan snel je tickets voor Burgers’ Zoo en geniet!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Burgers' Zoo

Delen