Dit zijn de allerleukste citytrips rond de kerst die jij moét bezoeken
Zie ook:
Delen

Dit zijn de allerleukste citytrips rond de kerst die jij moét bezoeken

De ene na de andere stad is tijdens de kerstperiode geheel verlicht door de kerstversiering die er hangt. Heb jij nog geen idee welke citytrip het dit jaar gaat worden? Wij zetten er een paar op een rijtje voor je.

Kerstperiode

In ieder land worden de feestdagen anders gevierd en in de ene stad hangt nog meer kerstversiering dan de ander. Hoewel steden als Amsterdam, Rotterdam en Maastricht ook veel moeite doen met lichtjes, bomen en andere versiering, is het ook leuk om tijdens de kerstperiode eens op citytrip te gaan naar het buitenland. Versierde straten, uitbundige etalages, torenhoge kerstbomen, kersttours en gezellige kerstmuziek. Het is allemaal net iets leuker in een stad waar je niet bekend bent. Wij zetten wat leuke kerststeden voor je op een rijtje.

Parijs

Deze stad wordt al de stad van het licht genoemd en dat wordt tijdens de kerstdagen nog even extra benadrukt. De straten hangen vol gezellige lampjes en de versierde kerstbomen staan op bijna iedere hoek van de straat. Wat heel speciaal is, is dat er ieder jaar iets op de Eiffeltoren wordt georganiseerd. Denk aan een schaatsbaan en een schaatsbar, waar de lekkerste soepen, broodjes, warme chocolademelk en glühwein wordt verkocht. Ook zijn er veel verschillende kerstmarkten te bewonderen, waarbij het erlangs lopen al speciaal is. Om je reis af te maken, kun je op de terugweg nog langs Disneyland Parijs rijden. Dit park staat tijdens deze periode helemaal in het teken van kerst.

Wenen

Een van de mooist versierde steden tijdens de kerstperiode is Wenen. Naast het feit dat er meer dan 20 verschillende kerstmarkten zijn, heb je in Wenen ook grote kans dat het sneeuwt rond deze tijd. Dat maakt het allemaal nog iets gezelliger natuurlijk. Alle straten zijn verlicht, de bomen hangen vol versiering en ‘Oh Denneboom’ is op straat overal te horen. Een wienerschnitzel smaakt met deze gezelligheid in de stad nóg lekkerder.

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is er al een die prachtig is van zichzelf. In de donkere kerstperiode wordt het hier nog even gezelliger gemaakt. Het bekende pretpark Tivoli wordt omgetoverd tot een kerstparadijs, vol lichtjes, gezelligheid, kerstaccessoires, kerstbomen, sneeuwpoppen en muziek. De rest van de dagen kun je vullen met bezoekjes aan de kerstmarkten of met een lange wandeling langs het betoverende Nyhavn, dat vol gekleurde huizen/restaurants staat. Tussen al het lekkere eten en de gezelligheid door nog tijd over? Stap dan op een boot voor een rondvaart door de grachten.

Dresden

Als je ergens ál je kerstaankopen kunt doen, is het in Dresden. De plaatjes van kerstmarkten die je jaarlijks voorbij ziet komen, zijn meestal in Dresden van bovenaf genomen. Je waant je in een groot kerstdorp, waar overal de gezelligste kerstmuziek wordt gedraaid. Overal waar je kijkt, zie je lampjes, gezellige lichtjes en grote kerstbomen. Een rondje in de versierde draaimolen en het reuzenrad kan hier ook zeker niet ontbreken. Heb je van al het winkelen en tassen dragen ook honger gekregen? Er staan tientallen kraampjes met verschillende soorten eten.

Londen

De stad die bekend staat om zijn kerstversiering, is Londen. In november wordt de stad al omgetoverd tot één groot kerstparadijs. Naast het feit dat lopen door deze straten al bijzonder is, kun je ook verschillende lichttochten, kerst fietstours en hightea’s in de kerstsfeer doen. Ook hier is aan alle etalages veel werk verricht. Het is zelfs af en toe een ware show om naar te kijken. Wanneer je de metro uitstapt, weet je niet wat je ziet op straat. De versiering is in ieder straat verschillend en een droom om naar te kijken. Wat een paradijs.

 

Heb jij ook zo’n zin in een citytrip tijdens de kerstperiode? Klik hier voor meer informatie over de leukste citytrips.

Bron en Beeld: In samenwerking met Bolderman

Delen