wintersporters
Zie ook:
Delen

Dít zijn de grootste ergernissen van Nederlandse wintersporters!

Dure skipassen, drukke pistes.. Gelukkig zijn er manieren om die drukte en hoge kosten te vermijden. Wij zetten 5 tips op een rij!

Zon, sneeuw en schnitzels!

Heb jij deze winter een tripje naar de besneeuwde bergen geboekt? Dan ben je niet de enige. Skyscanner heeft een groot Europees onderzoek uitgevoerd en gevraagd naar de grootste ergernissen van Nederlandse wintersporters. Dit is de top 6:

1. Drukke, overvolle pistes (46%)

2. Dure skiliftpassen (44%)

3. Wachtrijen bij de skilift (41%)

4. Hoge kosten voor eten en drinken op de pistes (38%)

5. Luidruchtige groepen skiërs (28%)

6. Hoge accommodatiekosten (26%)

Drukte en hoge kosten vermijden? 5 tips

Drukke pistes, wachtrijen bij de skilift en luidruchtige groepen scoren relatief hoog als ergernis. Ook de hoge kosten voor een skitrip zijn voor veel wintersporters een doorn in het oog. Gelukkig zijn er manieren om die drukte en hoge kosten te vermijden. Skyscanner zet 5 tips op een rij:

1. Vermijd het hoogseizoen en wees flexibel met het plannen van je reis. Gebruik de ‘hele maand’- zoekfunctie van Skyscanner om makkelijker de goedkoopste prijs per maand te vinden.

2. Koop je skipas vooraf. Dit kan vaak online, en hiermee vermijd je lange wachtrijen bij de kassa om er één te kopen.

3. Kies voor minder bekende en goedkopere skigebieden. Denk bijvoorbeeld aan Vogel in Slovenië (€122,- retour vanaf Amsterdam naar Ljubljana), Livigno in Italië (€38,- retour vanaf Eindhoven naar Milaan Bergamo) of Bansko in Bulgarije (€100,- retour vanaf Eindhoven naar Sofia). Ontdek Europa’s goedkoopste wintersportbestemmingen hier.

4. Morgenstond heeft goud in de mond. Zorg dat je die eerste lift pakt ’s ochtends, want dan zijn de meeste mensen nog aan het ontbijten. De meeste skischolen beginnen pas om 10:00 uur met hun lessen, voor die tijd heb je vaak alle ruimte om lekker te carven.

5. Geen ochtendmens? Geen probleem! Een andere tactiek is om juist wat later te gaan skiën. Tussen 12:00 en 14:00 uur gaan de meeste mensen lunchen, en is het op de pistes weer een stuk rustiger.

Niet te negatief!

Waar kijk jij het meest naar uit als je op wintersport gaat? Skyscanner vroeg het aan de Nederlandse wintersporters. Skiën en snowboarden stond bovenaan het lijstje (67%), gevolgd door buiten (60%) en actief zijn (57%), tijd doorbrengen met familie en vrienden (52%), in de natuur zijn (41%) en après ski (38%).

34 procent kijkt het meest uit naar het eten op de wintersportbestemming en 24 procent verheugde zich vooral op de spa- en massagefaciliteiten. Slechts 17 procent keek uit naar een sneeuwballengevecht.

 

 

 

 

Bron: Skyscanner. Beeld: Istock.

Delen