100%NL Magazine Pasen
Delen

Dit zijn de leukste Paasuitjes!

Er staat een heerlijk zonnig, lang weekend voor de deur. Wil je iets gaan doen, maar weet je nog niet wat? Wij hebben de leukste Paasactiviteiten voor je op een rij gezet!

Paasfeest

Een gezellig paas uitje! Van 20 tot en met 22 april is er voor families van alles te doen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In het buitenmuseum ontdek je de herkomst en betekenis van het paasfeest. Een speciale paasroute voert je langs alle leuke plekken en kinderen kunnen in het knutselatelier aan de slag met het knutselen van een paascreatie.

100%NL Magazine

Bezoek een brocante markt tijdens een paas uitje

Het mooie marktplein in Schagen tovert zich op Tweede Paasdag om tot de brocante place to be. Op de markt vind je van alles: stoer, frivool, Victoriaans, kleingoed, meubilair, serviezen, linnengoed, verlichting en curiosa. Tel daarbij nog eens de heerlijke terrassen bij op  en je begrijpt; alle ingrediënten voor een heerlijk dagje struinen vallen samen.

100%NL Magazine

Paaseieren zoeken

De klassieke paasactiviteit voor kinderen: paaseieren zoeken! En dat kan op vele locaties. Ga bijvoorbeeld naar Fort Kijkduin in Huisduinen. Op beide Paasdagen zijn er eieren verstopt. Zelfs ín het aquarium. Ook in het Stoommachinemuseum in Medemblik liggen paaseieren in allerlei kleuren te wachten om gevonden te worden. Misschien ben jij de geluksvogel die dat ene gouden ei vindt! Dan ligt er een leuke prijs voor je klaar. Of ga op Tweede Paasdag naar MAK Blokweer. Op elk ei staat een letter. Als je alle letters ingevuld hebt, lees je de oplossing. Alle speurneuzen die de juiste oplossing gevonden hebben, krijgen van de paashaas een verrassing!
100%NL Magazine

De Groene Route tijdens je paas uitje

Geniet van prachtige tuinen, groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Lutjewinkel tijdens je paas uitje. Op 20 en 21 april staan het prille lentegroen en duurzaam gekweekte bloembollenpracht centraal. Dwaal door tuinen vol vroege kleur of krijg een rondleiding bij een biologisch werkende bollenboer, en wordt hebberig bij de kwekerijen die voorjaarsbloeiers aanbieden.
100%NL Magazine

Rondje Kleinkunst

Op Eerste Paasdag is Rondje Kleinkunst in Den Helder. Op vier locaties wordt een kleinkunstact opgevoerd. Al wandelend ga je van locatie naar locatie om de verschillende acts te bezoeken.

100%NL Magazine

Eipop

Op Eerste Paasdag vind je niet alleen eieren, maar ook heerlijke muziek in de binnenstad van Hoorn! Tijdens het toffe, gratis festival Eipop staan verschillende bekende en onbekende bands op het podium. Ook wordt er voor de kleintjes iets leuks georganiseerd.
100%NL Magazine

Pasen met eieren en kuikentjes

Dé symbolen van Pasen zijn natuurlijk eieren en kuikens. Op Tweede Paasdag wordt bij het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel van alles verteld over eieren, over hoe kuikens eruit kruipen en over welke dieren nou eigenlijk precies eieren leggen. Er is een speciale kuikenquiz én er komen échte kuikentjes langs.

100%NL Magazine

Kijk voor meer evenementen rondom Pasen op hollandbovenamsterdam.com

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen