Bezienswaardigheden van de Gouden Eeuw in Amsterdam
Delen

Bezienswaardigheden van de Gouden Eeuw in Amsterdam

De Gouden Eeuw was een periode van welvaart voor de Republiek der Nederlanden, met name door oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) bloeide de handel op. Ook in Holland Boven Amsterdam heeft de VOC sporen achtergelaten. In Hoorn, Medemblik en Enkhuizen slenter je heerlijk langs de havens, vele herenhuizen, grachten, musea en kerken uit die roemrijke tijd.

VOC-schip de Halve Maen

In dit Gouden Eeuw-jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld het VOC-schip de Halve Maen in Hoorn. In een persoonlijke rondleiding wordt je meegenomen op een ontdekkingsreis aan boord van het museumschip. Hoor alle bloedstollende verhalen over stormen, ontdekkingsreizen, zeeslagen en scheurbuik.

100%NL Magazine HBA VOC

Stedelijk Museum Alkmaar

Of ga naar de Gouden Eeuw-zaal in Stedelijk Museum Alkmaar, wandel de Gouden Eeuw-route, treed binnen in een wereld van ontdekking, welzijn en rijkdom en kom meer te weten over de belangrijkste gebeurtenissen van Alkmaar in deze tijdsperiode.

100%NL Magazine HBA

Museum Stoomtram

Vergeet de futuristische tijdmachines en ruimtereizen, de spannendste reis door de tijd maak je in een originele stoomtram door de historische driehoek Hoorn – Medemblik – Enkhuizen. Een spoorweg uit 1887 verbindt de leukste historische attracties van deze steden.

100%NL Magazine HBA

Twee graden

Wanneer in de tweede helft van augustus 2019 in Hoorn de zon ondergaat, komt de geschiedenis van de stad tot leven. Het monumentale Westfries Museum verandert in een projectiewand, waarop een indrukwekkende videoshow geprojecteerd wordt. De show laat de bezoekers op het plein kennismaken met nieuwe en verrassende verhalen uit de geschiedenis van de voor Hoorn zo belangrijke en vormende periode van de Gouden Eeuw.

100%NL Magazine HBA

Rondlopen in Batavia in 1627 (vanaf 31 mei)

Batavia was ooit de hoofdvestiging van de roemruchte VOC en de latere hoofdstad van Nederlands Indië. In de allernieuwste virtual reality productie van het Westfries Museum in Hoorn neem je een kijkje in het Batavia uit het jaar 1627. Je wordt helemaal ondergedompeld in de bijzondere sfeer van deze nog jonge multiculturele stad.

100%NL Magazine HBA

Gouden Eeuw Route

Op de speciale Gouden Eeuw Routekaart vind je Gouden Eeuw-iconen in West Friesland. Ontdek alle hoogtepunten uit een periode waarin scheepvaart en bedrijvigheid floreerden in de havensteden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Volg de route via stoomtram, boot, trein of per fiets en reis terug in de tijd naar de Gouden Eeuw van de West-Friezen.

100%NL Magazine HBA

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen