100%NL Magazine Holland Boven Amsterdam
Delen

Ontdek de bloembollenvelden in Noord-Holland!

Wist jij dat in de Kop van Noord-Holland het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld ligt? Van half maart tot en met half mei verandert het in één grote bloemenzee. Verschillende bloemen laten hun kleuren zien, met vanaf half april de tulpen. En het bijzondere is, de komende tijd vinden er verschillende evenementen en activiteiten tússen de tulpen plaats. Fietsen of wandelen kriskras door de bloeiende bollenvelden of zelfs een helikoptervlucht boven de tulpen! Dit is er allemaal te doen!

Lentetuin Breezand

Dit weekend kun je nog naar de Lentetuin in Breezand (t/m 2 maart). Een prachtige bloemenshow met de grootste variëteit aan bolgewassen, prachtige bloemstukken en mooie decoraties. Dit jaar is het thema ‘Tropical’.

100%NL Magazine Holland Boven Amsterdam

Bloembollenvelden in Noord Holland: Bloeiend Zijpe

Geniet tijdens Bloeiend Zijpe van heel dichtbij van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden! De activiteiten zijn echt tussen de bloemen, zoals een fiets- en wandeltocht dwars over de bloeiende bollenvelden. Het vindt plaats van 3 april t/m 3 mei.

100%NL Magazine Holland Boven Amsterdam

Land van Fluwel

In Land van Fluwel ontdek je met een audiotour het sprookje van de tulp. Maar in dit park is nog meer te beleven. Overwin jezelf op het Blote Voetenpad, ga los in het AvonturenSpeelParadijs en geniet in het restaurant. Leuk voor jong en oud en open vanaf 28 maart.

100%NL Magazine HBA

Bloembollenvelden in Noord Holland: Tulpenexcursie

Uniek in Nederland: een excursie in de tulpenkas! Dit kan bij Kwekerij Siem Munster in Slootdorp. In de kas staan meer dan 1.000.000 tulpen. Normaalgesproken zet de kwekerij alleen zijn deuren open voor groepen, maar op 14 maart kun jij ook een kijkje in kas nemen.

100%NL Magazine HBA

Poldertuin Anna Paulowna

Geniet in deze tuin van voorjaarsbloeiers, zoals hyacinten, narcissen, tulpen en bijzondere bol- en knolgewassen. Een leuk bloembollenvelden uitje! In het najaar zijn ze geplant door vrijwilligers. Vanaf half maart tot half mei staat de tuin in bloei en is de Poldertuin op z’n mooist.

100%NL magazine HBA

Bloemendagen Anna Paulowna

Tijdens de Bloemendagen van 18 t/m 22 april kun je in de hele polder ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken en versierde straten en bruggen bekijken. ‘s Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Dat is een prachtig gezicht! Ook zijn er tentoonstellingen, rommelmarkten en kun je meedoen met puzzelritten en workshops.

100%NL Magazine HBA

Floratuin Julianadorp

Bekijk in deze bloeiende showtuin een bijzonder assortiment exclusieve en nieuwe soorten bloembollen of pluk je eigen bos bloemen in de Tulpenpluktuin, de Alliumpluktuin of de Dahliapluktuin. Ook kun je tijdens je bloembollenvelden uitje bloembollen bestellen om in het najaar te planten voor prachtige bloeiende bloemen in het voorjaar.

100%NL Magazine HBA

Hortus Bulborum

De Hortus Bulborum is de enige tuin ter wereld waar ruim 4500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbolgewassen bloeien. B­ijzonder zijn de vele historische soorten, waarbij­ de oudste soort tulp dateert uit 1595. De Hortus Bulborum is open van 6 april t/m 16 mei.

100%NL Magazine HBA

Kleurrijk Julianadorp

Wandelen, schilderen, bloemschikken, muziek en fotograferen tussen de bloemenvelden, kanoën langs de velden en met de boer op bollentoer. In april geniet je in Julianadorp van een kleurrijk palet van diverse bloemen en verschillende activiteiten!

100%NL Magazine HBA

Vliegen boven de tulpen

Beleef de bloemenpracht van bovenaf en ga mee met een helikoptervlucht boven de bloeiende bollenvelden. Een onvergetelijke ervaring! Je kunt vanuit Julianadorp mee op een helikoptervlucht op 18, 19, 25 en 26 april.

100%NL Magazine HBA

Kijk voor meer informatie over de verschillende evenementen, helikoptervluchten, routes en ook slapen tussen de tulpen op tulpenindekop.nl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen