100%NL Magazine HBA

Tip van de redactie: een helikoptervlucht boven de bloemenvelden!

De afgelopen periode hebben we een aantal keren gepost over een helikoptervlucht boven de bloemenvelden. Afgelopen zaterdag, 11 april, was het zover en hebben we zelf deze gave vlucht mogen maken: wat een belevenis!

Het avontuur begon bij Den Helder Airport. Alle passagiers moesten zich om 09:30 uur melden én inchecken. Na het ontvangen van een instapkaart werden we hartelijk welkom geheten door Conny van den Hof, directeur van Den Helder Airport. Den Helder Airport heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de grootste offshorehelihavens van NoordWest-Europa en per dag vertrekken er maar liefst 30 vluchten!
100%NL Magazine HBA

Na een korte veiligheidsbriefing door een van de medewerkers van Den Helder Airport is het dan eindelijk tijd om te vertrekken! Samen met nog een aantal andere fotografen komen we aan bij de helikopter. Er wordt gevlogen met een offshore helikopter van CHC Helikopter, en alleen al het feit dat we in deze prachtige helikopter mogen stappen is al een belevenis op zich!

En dan is het tijd voor actie! Na een paar veiligheidstesten stijgen we op! We vliegen eerst langs de kustlijn van Den Helder wat een adembenemend uitzicht geeft. De zon schijnt volop en er staat weinig wind, de perfecte weersomstandigheden. Dezelfde dag, zaterdag 11 april, vindt ook de Halve van Den Helder plaats, een evenement waarin deelnemers al wandelend of hardlopend van Den Helder genieten. We blijven even hangen boven de kustlijn om de wandelaars te aanschouwen, maar we zijn net iets te vroeg. Gelijk door naar de bloemenvelden dus!

Na een paar minuten vliegen zien we de eerste kleurrijke velden al onder ons. Vanuit Den Helder vliegen we langs Julianadorp, Callantsoog en Anna Paulowna. Overal om je heen zie je gekleurde bloemenvelden. Geel, rood, blauw en paars, het uitzicht is adembenemend. Boven Julianadorp blijven we even hangen en vliegen we iets hoger, hierdoor zien we vanuit een hoger oogpunt een tapijt aan bloemen. Zo ver als je kijkt zie je bloemenvelden waar alle bloemen vol in bloei staan.

100%NL Magazine bloemenvelden

100%NL Magazine bloemenvelden

100%NL Magazine bloemenvelden

Jammer genoeg is het daarna weer tijd om terug te vliegen naar Den Helder Airport. Het liefst zou je in de lucht willen blijven hangen. Na een veilige landing staan we weer met beide voeten op de grond en kunnen we nagenieten van deze te gekke vlucht!

Op de terugweg naar huis zijn we via landweggetjes op zoek gegaan naar de bloemenvelden op de grond. Ook dit is echt de moeite waard! Rijd voorbij Breezand en laat je meenemen in alle kleuren! Langs de weg staan er genoeg kleine kraampjes waar je bloemen én wat lekkers kunt kopen, wat het uitje perfect afsluit.

100%NL Magazine tulpen

Wil je ook zo’n te gekke helikoptervlucht boven de bloemenvelden maken? Dat kan! Ga snel naar deze website en pak je kans voor het te laat is!

Bron: redactie 100%NL Magazine Beeld: eigen beeld