100%NL Magazine TUI
Delen

Bezoekersverslag: ‘De ideale uitvalsbasis voor een korte vakantie!’

Loof- en naaldbossen, heidevelden, grasvlakten, stuifzandlandschappen én de Big Five. Het klinkt als vakantie in een ver oord. Toch hebben collega's van onze redactie dit echt mogen beleven in ons eigen mooie Nederland. Toerist in eigen land, juist nú, dat is verrassend leuk!

Droompark Hooge Veluwe

Droompark ‘Hooge Veluwe’ is een prachtig park met een breed aanbod aan lofts, tiny houses, studio’s en chalets. Wij verbleven in een authentieke Veluwse villa. Een prachtig huis dat werkelijk van alle gemakken is voorzien. Gezellig, groot, compleet ingericht, een mooi terras in een nog mooiere omgeving. De ideale uitvalsbasis voor een korte vakantie. De ingang van het park ligt namelijk pal tegenover de ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Waan je in een andere wereld

Met onze op het vakantiepark gehuurde e-bikes steken we de eerste dag de weg over en komen we in een voor ons compleet andere wereld. Op onze rit richting het parkpaviljoen wisselen de landschappen zich snel af. Dan weer bos, dan weer heide en zelfs een heuse zandverstuiving. Zo’n beetje alle beschikbare fietspaden worden door ons bereden. Zelfs onze doorgaans kritische tienerdochters genieten volop van zoveel schoonheid van de natuur. Met die wetenschap achteraf, had ik op voorhand eigenlijk helemaal niet de belofte hoeven te doen om de volgende dag naar het nabijgelegen Burgers’ Zoo te gaan. Maar eerlijk is eerlijk, een bezoek aan het mooiste dierenpark van Nederland is iets waar ik zeker ook mezelf een enorm plezier mee doe.

De perfecte minivakantie!

Op culinair gebied komen wij ook niets tekort. Vanuit huis hadden we een uitgebreide gourmetschotel meegenomen, om de eerste avond op het terras voor het huis te eten. De tweede avond hebben wij heerlijk gegeten in het parkrestaurant Boshuis. En wij zijn gek op de natuur, maar de dames hebben ook altijd graag wat bij te shoppen… Met het centrum van Arnhem op slechts 6 kilometer, konden ook de souvenirs in de vorm van zomerse kleding worden ingekocht. Een heerlijke minivakantie, die verrassend veel rust én energie brengt.

Droomparken vind je niet alleen op de Veluwe, maar ook aan de Zeeuwse kust, onder de rook van Amsterdam, in het bijna buitenland aanvoelende Limburg en aan het Veluwemeer. Klik voor meer informatie hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TUI

Delen