Dit zijn de leukste overdekte indoor uitjes!
Zie ook:
Delen

Dit zijn de leukste overdekte indoor uitjes!

Als de zon het laat afweten tijdens jouw vakantieweek, ga je op zoek naar indoor uitjes. Je kunt er gewoon op uit, ook al regent het. Je wilt natuurlijk niet de hele dag thuis zitten. Een dagje strand zit er niet in bij slecht weer, maar een bezoek aan een museum of naar een attractiepark is altijd een goed idee. Wij hebben de leukste minder mooi weer-tips in de Kop van Noord-Holland voor je op een rij gezet!

Een indoor uitje tussen de vlinders bij Vlindertuin Vlindorado

Kom tijdens jouw indoor uitje genieten van de exotische vlinders en vogels in de grootste vlindertuin van Europa. Door de warme temperatuur, de hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de prachtige flora en fauna die je om je heen ziet, lijkt het of je in de tropen bent. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten op zoek naar nectar en fruit.

Een overdekt uitje in het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont

Op het voormalige Zuiderzee-eiland Wieringen, staat vlakbij de Waddenzee, de boerderij van laatste bewoner en eigenaar Jan Lont, nu het Wieringer Eilandmuseum. Bekijk het dagelijkse leven en werken van de eilandbewoners van Wieringen van voor de bouw van de Afsluitdijk. Bekijk alles over de veeteelt, de wiervisserij, de jacht en de visserij.

Een avontuurlijk indoor uitje bij Skagaventure Schagen

Op zoek naar ontspanning en avontuur tijdens een overdekt uitje? Bij Skagaventure Schagen vind je onder een dak een kartbaan, groot trampolinepark, lasergame arena, indoor speeltuin, indoor skibaan, arcadehal en poolcafé. Hier ben je wel even zoet.

100%NL Magazine Skagaventure

Fort Kijkduin

Een bijzondere belevenis in de mooie omgeving aan de kust van Huisduinen. Bezoek het Noordzee-aquarium, het museum over de Stelling Den Helder met unieke stukken geschut en de zoölogische expositie met onder andere het skelet van Chris de Potvis. En gaat de zon tijdens jouw overdekte uitje toch nog even schijnen? Schuif dan aan op het terras met uitzicht op de Grafelijkheidsduinen, De Noordzee en de Waddenzee, Zandplaat de Razende Bol en Texel.

Marinemuseum

Wie de marine wil beleven, moet bij het Marinemuseum zijn. Ontmoet zeehelden tijdens jouw indoor en bekijk wapens en uniformen. Uniek is de onderzeeboot Tonijn, deze onderzeeboot kan je van binnen bekijken. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden spannende verhalen over de Koude Oorlog. Het museum is leuk voor jong en oud.

Museum Vreeburg

Museum Vreeburg is een geheel in oude stijl gerestaureerde 17de-eeuwse stadsboerderij en Rijtuigmuseum in het oude centrum van Schagen. De boerderij is nu een streekmuseum, dat een beeld geeft van leven en wonen rond 1900. In een nieuw gebouw aan de achterzijde van de boerderij bevindt zich het Rijtuigmuseum, waar authentieke rijtuigen staan opgesteld.

Bekijk alle tips en locaties voor een dagje uit met minder mooi weer!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam.

Delen