Gezellige kleine strandjes in Nederland
Delen

Gezellige kleine strandjes in Nederland

In Holland boven Amsterdam vind je een 52 kilometer lange zoute kust. In de Kop van Noord-Holland ben je volledig omringd door water. Bezoek de gezellige badplaatsen óf zoek de kleinschalige strandjes op. Geniet van een dagje zon, uitwaaien op het strand, kitesurfen of relaxen bij één van de strandpaviljoens.

Kleine strandjes in Nederland

Met de hele familie naar het strand? Bezoek de familiestranden in de badplaatsen Julianadorp aan Zee, Callantsoog en Sint Maartenszee óf laat je verrassen bij Huisduinen in Den helder of de omgeving van Petten. Callantsoog staat bekend als één van de oudste en fraaiste badplaatsen in Nederland. Zodra je de hoge duinen gepasseerd bent, komt het brede zandstrand tevoorschijn en is het genieten geblazen! Petten is direct gelegen aan het duingebied, met daarin verscholen een sprookjesachtig klein meer: Lagune. Een echte aanrader met kinderen! Aan het einde van de dag geniet je van de laatste zonnestralen bij één van de strandpaviljoens. Een heerlijk drankje in de hand en een hapje aan tafel met uitzicht op zee. Maak je dag compleet en kom helemaal tot rust op een van de kleine strandjes in Nederland.

Surfen en Kitesurfen in de Kop van Noord-Holland

Liever een actief dagje ervan maken? Dat kan ook op kleine strandjes in Nederland! De kop van Noord-Holland is, vanwege de Noordzeekust, een uitstekende regio om te (kite)surfen. Aan de westkant van Holland boven Amsterdam is het IJsselmeer een ideale locatie. Bij het Lutjestrand aan het Amstelmeer is een gedeelte met gras speciaal voor wind- en kitesurfers. Ook vind je hier een windsurfschool en is het water bij het strand ondiep, waardoor het een ideale locatie is om te leren windsurfen.

Ontdek het Wad

Ook de Waddenzee is een must see! Laat je verrassen in het prachtige waddengebied. Vanuit Den Helder worden er verschillende wadexcursies georganiseerd, zoals wadlopen en vogelkijkexcursies. Bij laagwater wandel je door slik, zandplaten en over mosselbanken. Liever de Waddenzee bewonderen vanuit een vaartocht? Ga dan vanuit Den Oever mee met de robbentochten en bezoek kleine strandjes in Nederland. Wie weet spot jij een zeehond! Extra tip: Op zaterdagochtend kun je in de haven van Den Oever genieten van een vers visje op de vismarkt.

Omgeving ontdekken

Vakantie doorbrengen in de Kop van Noord-Holland en benieuwd wat er nog meer in de omgeving te ontdekken is? Wij zetten enkele leuke tips voor jou op een rijtje:

Tip 1: Attractiepark Land van Fluwel, hier leer je alles over de tulp, leuk voor jong én oud;

Tip 2: Natuurreservaat Het Zwanenwater, een must see voor natuurliefhebbers

Tip 3: Polderbos in Wieringermeer, maak een wandeling van Het Robbenoordbos naar Het Dijkgatbos, dit wandelpad is een echt nartuurbelevingspad;

Tip 4: De Groot Recreatie, voor  onder andere een wadlooptocht of een wadexcursie;

Tip 5: Wandel door de Schoorlse Duinen, de bijna hoogste duinen van Nederland!

Winactie

Heb je ook zo’n zin gekregen? Maak nu kans op een midweek of weekend in een luxe strandtent voor 6 personen op de gezellige strandcamping ’t Noorder Sandt in Julianadorp. Vul je gegevens in op de website en wie weet geniet jij binnenkort van deze gezellige plek, de prachtige stranden en de mooie omgeving!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam.

Delen