Zin om even lekker uit te waaien? Dít zijn de allermooiste stranden van Nederland!
Zie ook:
Delen

Zin om even lekker uit te waaien? Dít zijn de allermooiste stranden van Nederland!

Ben jij het thuiszitten zat en ben je wel weer toe aan wat frisse lucht, mooi uitzicht en een lange wandeling? Bezoek deze stranden dan eens. Wij nemen je mee naar de allermooiste stranden van Nederland.

Uitwaaien

Het wordt steeds kouder buiten, er waait dagelijks een harde wind en het is snel donker, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je jezelf weer aan het bankstel of die lekkere stoel hoeft te plakken. Veel mensen willen er deze dagen graag even tussenuit en weten niet goed waar zij naartoe moeten, want het standaard rondje om het dorp wordt al snel als iets saais gezien. Gelukkig wonen wij in Nederland en heeft ons mooie kikkerlandje ongelooflijk veel prachtige stranden, die niet alleen in de zomer fijn te bezoeken zijn, maar ook in de winter perfect zijn om uit te waaien.

Julianadorp aan Zee

De drukste periode van het jaar komt er weer aan en dat betekent voor veel mensen dat zij graag de rust opzoeken. In Julianadorp aan Zee kom je op alle manieren tot rust. Het uitzicht over zee is er adembenemend, maar ook de duinen en weidse akkers brengen je rust in drukke dagen. Begin je wandeling op het strand en eindig deze in de duinen. Van al dat lopen in de kou krijg je natuurlijk honger en dorst en verlang je naar wat warmte. Plof neer op de stoelen bij strandpaviljoen Paal 6 en geniet van een warme kop chocomelk met veel slagroom en wat lekkere hapjes.

Callantsoog

Wil je graag uitwaaien, maar heb je ook zin om wat kerstcadeautjes te kopen en te lunchen? Breng dan eens een bezoek aan Callantsoog, want dit strand biedt alles. Callantsoog staat bekend als één van de oudste en fraaiste badplaatsen van Nederland en dat vraagt natuurlijk om een bezoek. Loop via het eindeloze strand door de duinen en kom zo bij de strandpaviljoens terecht. Zin om te winkelen? Ook dat kan hier, want in het dorpje achter de duinen zitten genoeg winkels die op zondag open zijn. Komen jullie er toch alleen om te wandelen? Geen probleem, trek dan je wandeling door naar het natuurgebied Het Zwanenwater, net onder Callantsoog. Je zult versteld staan van de mooie natuur.

Lutjestrand

Ben jij sportief aangelegd en wil jij jezelf in de weekenden ook graag laten gaan? Bezoek dan Lutjestrand, want hier is genoeg plek om te wandelen, maar ook om als kitesurfer en windsurfer het water op te gaan. Dan kun je pas echt goed uitwaaien. Voor de iets minder sportieve mensen onder ons is dit ook een fijne locatie, want het kijken naar de kite- en windsurfers is super leuk om te zien. Grappig feitje over het zand waarop je loopt of zit: dit is al meer dan 100.000 jaar oud.

Huisduinen

De kustplaats waar één van de oudste vuurtorens van Nederland en de hoogste gietijzeren vuurtoren van Europa, de Lange Jaap staat: Huisduinen. Zin om echt even de toerist uit te hangen? Bezoek dan Fort Kijkduin. Nadat je een lange wandeling langs de kust hebt gemaakt, kun je het museum en Noordzee-aquarium in het fort bezoeken en dat is ook leuk met kinderen. Loop vervolgens door naar het strand en geniet van het uitzicht over de zee. Loop je verder door de duinen? Dan is de kans groot dat je verschillende dieren tegenkomt. Hoe bijzonder is dat?

Groote Keeten

Groote Keeten ligt aan het breedste strand van de regio. Genoeg ruimte om een hele middag uit te waaien en je hond z’n gang te laten gaan. Door het geluid van de zee, de tientallen meeuwen die vliegen en de zilte lucht boven de Noordzee, kom jij gelijk tot rust en ga je met een leeg hoofd weer naar huis. Doordat het dorpje maar 300 inwoners telt, is het er heerlijk rustig.

Sint Maartenszee

Ook Sint Maartenszee staat bekend om z’n brede zandstranden en de prachtige duinen. Neem je kinderen een dagje mee, want zij kunnen hier prachtige zandkastelen bouwen en het attractiepark De Goudvis bezoeken. Hier kunnen kinderen zich in een binnen- en buitenspeeltuin vermaken. Er zijn waterfietsen, glijbanen en er staat de grootste airtrampoline van Europa. Doordat er veel vakantieparken en campings in de buurt zijn, kun je er ook een lang weekend weg van maken. Volledig uitgewaaid en tot rust gekomen.

Strand van Petten

Ga je echt voor de rust? Stap dan de auto in naar Petten, want dit strand en deze duinen stralen een en al rust uit. Loop via het strand door de bossen en loop zo een sprookjesachtig, klein meer tegemoet. Ook is dit de perfecte locatie om eens te overnachten, want je kunt er prachtig kamperen aan het water, of kiezen voor een vakantiewoning. Uitgelopen en gezeten? Loop naar het centrum en geniet van een middagje winkelen en een hapje en drankje op het terras.

Ben jij op zoek naar meer informatie over stranden waar jij heerlijk uit kunt waaien deze winter? Je vindt het hier.

Bron en Beeld: In samenwerking met Holland boven Amsterdam.

Delen