Dit zijn de 5 leukste e-bike fietsroutes in Noord-Holland!
Delen

Dit zijn de 5 leukste e-bike fietsroutes in Noord-Holland!

De opmars van de elektrische fiets gaat maar door! In 2020 zijn er 30% meer elektrische fietsen verkocht ten opzichte van 2019. Nederlanders houden van fietsen en met een e-bike is het een fluitje van een cent om in eigen land op toertocht te gaan. Met deze 5 e-bike fietsroutes fiets je langs kust, molens, door de duinen en over dijken. Deze fietsroutes voor de elektrische fiets mag je niet missen!

Met de E-bike over de dijk – 37 km

Deze fietsroute van 37 kilometer start en eindigt bij de Haven in Den Oever. De route is op basis van het fietsknooppuntensysteem. Wieringen biedt een heuvelachtig en karakteristiek landschap met gezellige dorpjes zoals Den Oever en Hippolytushoef. Het glooiende landschap is gevormd in de IJstijd. Op verschillende punten heb je prachtige vergezichten over water en land. Daarom heet deze route ook ‘Mooiste uitkijkpunten over Wieringen en de Wadden.’ Een mooie E-bike fietsroute om te plannen dus!

Historisch Hoorn – 27 km

In Hoorn vind je een fijne E-bike fietsroute. Hoorn kent een waarachtige geschiedenis vol avonturen en met veel sporen uit de Gouden Eeuw. Deze route van 27 kilometer brengt je langs de prachtige historische binnenstad en waant je in de tijd van de VOC. De pakhuizen, havens en voorname huizen, het Westfries Museum, werkelijk álles in de binnenstad van Hoorn ademt de welvaart van de zeventiende en achttiende eeuw uit.

Land van Leeghwater – 47 km

Als je de 47 kilometer lange Leeghwaterroute fietst, fiets je 4 meter onder zeeniveau, door de meest unieke droogmakerijen uit de Gouden Eeuw: De Schermer en De Beemster. Een bijzonder mooi stukje Nederland waar een deel van de 17e -eeuwse molens nog volop draait. De route gaat langs lange rechte wegen en sloten en slingerende dijken door pittoreske dorpen zoals Middenbeemster, De Rijp, Schermerhorn en Driehuizen.

Op de trappers door de zilte lucht – 39 km

Ontdek dit prachtige gebied in de zilte zeelucht. Je begint deze fietsroute op de elektrische fiets op Willemsoord. Vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine, nu een monumentaal deel van Den Helder. Via de Noordzeekust ga je naar Julianadorp, Callantsoog en via de polder weer terug. Afstappen kun je bij het Reddingmuseum.

Westfriese Omringdijk – 143 km

Eén van de langste routes in Noord-Holland baant zich een weg over en langs de Westfriese Omringdijk. Het is aan te raden om er een meerdaagse fietstocht van te maken zodat er genoeg tijd is om van de omgeving te genieten. De route slingert door lintdorpen, langs het IJsselmeer, en de steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen.

Meer E-bike fietsroutes

Heb je na het lezen van dit artikel de smaak helemaal te pakken gekregen en wil je Holland Boven Amsterdam ook ontdekken op de fiets? Meer fietsroutes in Noord-Holland Noord vind je op www.fietsenbovenamsterdam.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen