100%NL Magazine Keukenhof
Zie ook:
Delen

LEZEN: Keukenhof sluit een héél succesvol seizoen!

Het lijkt nog maar kortgeleden dat Keukenhof haar deuren opendeed voor bezoekers, maar daar komt nu alweer een einde aan. De grote bloementuin was dit jaar weer een groot succes.

Keukenhof

Keukenhof is bekend onder de Nederlanders én toeristen. Het is namelijk de grootste bloementuin ter wereld. Jaarlijks komen er duizenden mensen op af, om de mooiste bloemen te zien bloeien en om er uren doorheen te wandelen. Ieder jaar is het weer een belevenis om naartoe te gaan, doorheen te lopen of om alleen al foto’s van te zien.

Gesloten

Dit jaar mochten reizigers van over de hele wereld de grootste bloementuin ter wereld weer bezoeken en dat was één groot succes. De bloemententoonstelling kreeg dit jaar een 8,6 als cijfer en bijna 1,4 miljoen mensen zijn langsgekomen. Dit in de periode van 23 maart tot 14 mei.

Succesvol seizoen

De meeste mensen kwamen dit jaar uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië. De Aziaten zijn ook weer terug, maar helaas nog niet in aantallen van voor de pandemie. Wie weet hebben die groep mensen volgend jaar weer de overhand. In totaal hebben mensen uit meer dan 100 verschillende landen het park bezocht. Hoe bijzonder is dat?

Keukenhof was op sommige dagen zelfs helemaal uitverkocht. Denk aan het Paasweekend en het 1 mei weekend. Met mooi weer is Keukenhof natuurlijk extra mooi.

Reden voor bezoek

Door de combinatie van de prachtige bloei in het park en de bloeiende bloembollenvelden in de Bollenstreek, hebben veel mensen het park bezocht dit jaar. Het zag er allemaal zo geweldig uit. En door de lage nachttemperatuur is he park een lange tijd extra mooi op kleur gebleven. In de laatste week, toen het veel heeft geregend, is de bloei fors verminderd.

Volgend jaar is het groot feest, want Keukenhof viert alweer haar 75-jarig jubileum. Activiteiten in het park staan dan volledig in het kader van dit grote feest. Keukenhof is volgend jaar geopend van 21 maart tot en met 12 mei 2024.

Bron en Beeld: Keukenhof

Delen