100%NL Magazine Museum
Delen

De leukste musea in Noord-Holland!

Sinds deze week zijn de musea weer open en kun je heerlijk genieten van een dagje uit! Holland boven Amsterdam is rijk aan verschillende interessante en bijzondere musea. Let op: voor alle musea geldt dat je vooraf online je toegangsbewijs moet kopen. Raadpleeg de websites van de musea voor informatie over de maatregelen en kaartverkoop.

Musea in Noord Holland

De Museumstoomtram rijdt weer. De Museumstoomtram heeft een speciaal programma ontwikkeld om de leukste en spannendste tijdreis veilig te maken. De tram rijdt iedere dag behalve maandag. De dagtocht begint met een avontuur langs de stoomlocomotieven op museumterrein Hoorn. Je reist per stoomtram naar Medemblik en terug. Met de nieuwe speurtocht Stoomsafari ontdek je de stations onderweg. Een leuk museum in Noord Holland om te bezoeken!

Foto: Sevrien Ferree

100%NL Magazine Museumstoomtram

Westfries Museum

Knipkunst in Westfries Museum. Welkom in de Gouden Eeuw! Bewonder in het Westfries Museum te Hoorn de betoverende knipkunst-expositie Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst. Beeldend kunstenaar Eline Janssens brengt een ode aan de 17e-eeuwse knipkunstenaar Joanna Koerten, ook wel ‘Rembrandt met de schaar’ genoemd. Alleen online reserveren.

Foto: Benno Ellerbroek

100%NL Magazine West Fries

Zuiderzeemuseum

Een zee vol verhalen! In het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum is genoeg ruimte voor een gezellig en ontspannen dagje uit, samen of met het gezin. Reserveer online een datum en aankomsttijd en ontdek van alles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee.

Foto: Marijke de Gruyter

100%NL Magazine Zuiderzeemuseum

Museum Broekerveiling

Bezoek het KOOLste museum! Museum Broekerveiling is een echt doe- en beleefmuseum voor jong en oud. Neem plaats in de veilingbanken van de oudste doorvaarveiling van de wereld. Laat de kinderen heerlijk klimmen en klauteren en vaar zelf of met de rondvaartboot door het Rijk der Duizend Eilanden.

100%NL Magazine Broekerveiling

Alkmaar

Ontdek het culturele erfgoed van Alkmaar. Het Hollands Kaasmuseum, Stedelijk Museum Alkmaar en de Museummolen in Schermerhorn: het is een greep uit de verschillende musea die Alkmaar en omgeving rijk is. Eveneens een bezoek waard: Biermuseum De boom, het Beatles Museum en Museum in ‘t Houten Huis in De Rijp. Ontdek het culturele erfgoed dat deze kaasstad rijk is.

Foto: Ritske Velstra

100%NL Magazine Alkmaar

Huis van Hilde

Het leukste Archeologie Museum van Noord-Holland. Duik in het verleden met echte mensfiguren en meer dan duizend prachtige vondsten. Of bezoek vanaf juli de tijdelijke tentoonstelling Oorlog in de lucht, weerslag in de grond: over het persoonlijke verhaal van het neergestorte oorlogsvliegtuig te Castricum tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu met gratis rondleiding bij je reservering!

100%NL Magazine Hilde

Medemblik

Voor kleine en grote ontdekkers. In de waterrijke omgeving van Medemblik loerde steeds het gevaar van een dijkdoorbraak. Boeren moesten per boot naar hun land en piraten grepen hun kansen. Kasteel Radboud en Stoommachinemuseum nemen je mee in deze geschiedenis. Op een eigentijdse wijze komen in het Oorlogmuseum de verhalen van WOII tot leven. In het Bakkerijmuseum ga je koekjes bakken. Of maal je eigen meel bij de Meelmolen de Herder.

100%NL Magazine Medemblik

Schagen

Cultureel genieten in Schagen en omgeving. De stad Schagen heeft een rijke historie, met als centrale punt, de Markt. Nabij de Markt vind je bijzondere gebouwen en stolpen, zoals Museum Vreeburg waar het belangrijke verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de stad wordt verteld. Maar ook in de omgeving van Schagen liggen bijzondere musea van betekenis.

Foto: Hanneke de Boer

100%NL Magazine Schagen

Den Helder

De bijzondere musea van Den Helder. In de stoere marinestad is van alles te zien. Stap aan boord van de Tonijn, de onderzeeboot van het Marinemuseum of beleef avonturen in het Reddingmuseum. Bezoek Fort Kijkduin met zijn expositie over Napoleon en de prachtige zeeaquaria of het Atlantikwall Centrum en beleef Den Helder in de Tweede Wereldoorlog. Bezoek het Nollenproject van R.W. van de Wint met zijn prachtige schilderingen, beelden en bouwsels in samenhang met het duinlandschap of de Hortus Overzee met haar Japanse tuin.

Foto: Bertil van Beek

 

Wil je nog meer informatie over Musea Boven Amsterdam? Klik dan hier!

Delen