Nazomeren in Noord-Holland
Delen

Nazomeren in Noord-Holland

We kunnen het blijven ontkennen, maar de herfst is nu echt begonnen. Met dat lekkere zonnetje erbij is het gewoon een fijne nazomer! In deze tijd is het heerlijk om eropuit te trekken. De natuur verandert en de herfstkleuren nodigen je uit. Ga wandelen in de bossen, fietsen door de duinen of ontdek het wad. Ga een dagje op pad of kies voor een weekendje. Het gebied Holland boven Amsterdam heeft verrassend veel te bieden. We zetten de tips voor je op een rij!

Fietsroutes van Schagen tot Den Helder

Pak de fiets voor een mooie tocht in Schagen en omstreken. Verken dit leuke marktstadje en fiets door naar het ruige kustgebied. Snuif in Den Helder de zilte lucht op en stap af bij de natuurgebieden de Helderse Vallei of het Zwanenwater. Die zijn zeker een bezoekje waard. Of doe een e-biketocht door Bergen aan Zee via bos en duin. Voor een verfrissend drankje en hapje zijn er onderweg genoeg afstaptips.

Te voet door dorp en duin

Het uitgebreide wandelnetwerk leidt je door dorpen, duinen en polders. Wie weet sta je wel oog in oog met een oeros! Rondom Den Oever wandel je heerlijk langs de kust voor een frisse wind door je haar of zoek de authentieke dorpjes op. Er zijn legio wandelroutes en onderweg vele rustpunten te vinden. Ook worden geregeld wandelexcursies georganiseerd.

Waddenwandelen

Wandelen door slik en over mosselbanken, wegdromen bij de prachtige wijde omgeving. Ben jij al eens op het wad geweest? Er zijn verschillende excursies naar het prachtige waddengebied, wat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO staat. Misschien spot je zelfs zeehonden! Ontdek aan den lijve hoe uniek dit prachtige stuk natuur is.

Weekendtips

Trek je meteen dit weekend eropuit? Pak dan meteen deze evenementen mee! Op 28 en 29 september is het International Beer Festival in Den Helder waar je natuurlijk vele soorten biertjes kunt proeven, maar ook is er muziek en lekkere hapjes. Op de Oogst & Pompoenfair op 29 en 30 september in Warmenhuizen kun je je slag slaan met verschillende soorten pompoenen. Proef puur eten, luister naar live muziek, doe mee aan groene workshops of geniet van de vele demonstraties.

Meer info en win!

Kijk voor nog veel meer ideeën, verschillende routes en de totale agenda op dagjeuitbovenamsterdam.nl. Hier kun je ook een luxe lang weekend weg in St. Maartenszee winnen (sluitdatum 30 september) of een weekend weg in een B&B en naar de Nacht van de Nacht (sluitdatum 12 oktober)!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen