100%NL Magazine resort
Delen

Geluk bij een ongeluk: Nederlanders vast in superdeluxe resort in Nieuw-Zeeland

De meeste Nederlanders zetten alles op alles om naar huis te kunnen met deze coronacrisis. Sommigen verblijven nog steeds in het buitenland, onder barre omstandigheden. Maar dat geldt niet voor deze twee Nederlanders die vastzitten in een superdeluxe resort in Nieuw-Zeeland!

Het zal je toch overkomen… In lockdown zitten in een luxe resort op een afgelegen stuk van Nieuw-Zeeland, je kunt het slechter treffen! Maar hoe zijn Sabine Koers en haar vriend Aron Nap daar terecht gekomen? Aan RTL Nieuws laat Sabine weten: ‘We waren aan het backpacken door Australië, toen we erachter kwamen dat we een beetje bankroet aan het raken waren. Daarom besloten we op zoek te gaan naar een baan’. Zo kwamen ze terecht bij het Bay of Many Coves Resort in Nieuw-Zeeland en konden ze daar aan de slag als kok en als medewerker voor de housekeeping.

‘Maar vijf weken geleden sloeg de paniek plotseling toe. Nieuw-Zeeland kondigde een lockdown aan. We hebben toen getwijfeld of we terug naar Nederland moesten gaan’, aldus Aron. Maar lang hoefden Sabine en Aron niet te denken nadat de managers van het resort een van de luxe appartementen aanboden om te verblijven. ‘Je kunt hier alleen per boot of helikopter komen. Voor een kamer betaal je tussen de 1000 en de 3000 euro per nacht.’

Toch wordt er ook gewerkt, zo’n vier uur per dag zijn ze bezig. De mannen voornamelijk met de tuin en de vrouwen met schoonmaken. Maar daarna is het tijd voor plezier en ontspanning!

Beeld: Instagram Bron: RTL Nieuws

Delen