Dít zijn de leuke winkelsteden in Noord-Holland

Dít zijn de leuke winkelsteden in Noord-Holland

Ben je op zoek naar een leuke stad om lekker te winkelen? Droog of regen, in Holland boven Amsterdam zijn de mogelijkheden legio. In de steden vind je naast de bekendere winkelketens ook nog leuke authentieke straatjes met bijzondere winkels waar vakmanschap en creativiteit hoogtij vieren. De Hoornse Straatjes en d’Oude Stad in Alkmaar mag je echt niet missen als je op zoek bent naar handgemaakte sieraden, brocante, kunst of bijzondere fashion items die je garderobe compleet maken. Shop till you drop!

Straten vol verrassingen in leuke winkelsteden in Noord Holland

100%NL Magazine Gevels Hoorn

Leuke winkelsteden vind je in Noord Holland. In de Hoornse Straatjes vind je veel speciaalzaken en ambachtelijke winkeltjes. De leukste kleine zaakjes met kleding, schoenen, tassen, cadeaus, boeken en interieur. Shopaholics komen ook in Alkmaar volledig aan hun trekken. Bezoek de straten van d’Oude Stad. In de monumentale panden van dit oudste stukje van de stad komen de allerleukste en meest bijzondere boetiekjes samen.

De gezellige binnenstad van Enkhuizen herbergt een aaneenschakeling van verrassende kleine en grote winkels. Veel hiervan zitten in mooie monumenten met karakteristieke details. Tussen de landelijke ketens vind je bijzondere winkels en boetiekjes, bijvoorbeeld zo’n gezellig ouderwets snoepwinkeltje.

Eindeloos winkelen kun je ook in Medemblik, de kleinste en oudste stad van West-Friesland. Het centrum is klein, maar je vindt er alles wat je zoekt met volop leuke winkeltjes. De gemoedelijke sfeer die in Schagen hangt is voelbaar wanneer je door de smalle winkelstraatjes loopt. Historisch winkelen bij uitstek in de leuke winkelsteden in Noord Holland

Shoppen op zondag in de leukste winkelsteden in Noord Holland

Op zaterdag heb je het al druk zat, dus ga lekker shoppen op zondag in leuke winkelsteden in Noord Holland. Elke laatste zondag van de maand is het Superkoopzondag in Hoorn. Vrijwel alle winkels openen hun deuren, zodat je heerlijk kunt shoppen. Tussendoor even neerploffen voor een lekkere lunch en je shopzondag is compleet! Of ga naar Enkhuizen. Hier is de koopzondag elke eerste zondag van de maand. Helemaal in sfeer winkelen in de historische binnenstad. In Schagen en Den Helder kun je ook winkelen tijdens de laatste zondag van de maand. In Alkmaar is het iedere zondag koopzondag.

Markten

Naar de markt gaan blijft leuk en gezellig. Lekker struinen langs alle kramen, tussendoor een pauze voor een kop koffie. In Medemblik kun je op maandag naar de markt en op woensdag vind je de markt in Enkhuizen. In Schagen is op donderdag de weekmarkt. Een begrip in de regio, altijd gezellig druk en de leukste marktkramen met typisch West-Friese producten. Op zaterdag vind je de markt in Alkmaar en ook in Den Helder. Ben je een liefhebber van verse vis? Elke vrijdag is er een verse vismarkt in Den Helder en iedere zaterdagochtend kun je terecht op de zeeverse vismarkt in Den Oever.

100%NL Magazine vis

Meer info

Kijk op hollandbovenamsterdam.com voor alle informatie over winkelen en leuke winkelevenementen, zoals Hoorn Modestad op 30 en 31 maart. Het duurt nog even, maar zet ‘m alvast in je agenda. De modewinkels presenteren in dit weekend hun nieuwste voorjaars- en zomercollecties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam