100%NL Magazine Beekse Bergen
Zie ook:
Delen

Afrikaans olifantenkalfje gezond ter wereld gekomen in Beekse Bergen

Met groot enthousiasme is het heuglijke nieuws aangekondigd van de geboorte van een Afrikaans olifantenkalfje in Beekse Bergen.

Afrikaans olifantenkalfje

In een serene sfeer en onder het waakzame oog van de andere dames in de groep, heeft de Afrikaanse olifant Pina-Nessi na een zwangerschap van maar liefst 22 maanden haar allereerste kalf ter wereld gebracht. Het jonge olifantje zag het levenslicht op zaterdagochtend, 4 november, en het is een vrouwtje. Zowel moeder als dochter maken het uitstekend.

Mosi

Het pasgeboren olifantje is gedoopt tot “Mosi,” wat “eerstgeborene” betekent. Yvonne Vogels, het hoofd van de dierenverzorging, benadrukt: “De bevalling verliep voorspoedig, precies zoals we hadden gehoopt. Niet alleen Mosi en Pina-Nessi doen het fantastisch, maar ook de andere olifanten in de groep gedragen zich voorbeeldig. We zetten nu alles op alles om ervoor te zorgen dat Mosi gezond opgroeit en dat de andere twee kalfjes even vlot ter wereld komen als Mosi dat deed.”

Zwangerschap van 22 maanden

De draagtijd van een olifant bedraagt gemiddeld 22 maanden. Vogels legt uit: “Sinds het einde van de zomervakantie hebben we regelmatig het bloed van Pina-Nessi gecontroleerd, omdat de zwangerschap soms korter of langer kan duren. De bloedwaardes gaven aan dat de komst van het kalfje naderde.”

Kennismaken

Om moeder en dochter de gelegenheid te geven om in alle rust te herstellen, zullen ze de komende dagen beperkt zichtbaar zijn. Vanaf donderdag kunnen bezoekers de stal bezoeken en van dichtbij kennismaken met de nieuwste aanwinst van Beekse Bergen, Mosi.

Delen