Ontdek Schagen: de gemeente die álles heeft!
Delen

Ontdek Schagen: de gemeente die álles heeft!

Om een stuk van écht Holland te zien, voelen en ruiken ben je in Schagen en omgeving aan het goede adres. De historie is nog duidelijk zichtbaar bij de buitenplaatsen, de stolpboerderijen en bij de pittoreske dorpjes. Of je een actieve of rustige dag wilt, er zijn genoeg mogelijkheden.

Rondje Waarland

Ga kanoën en maak vanaf het water kennis met de unieke natuur van Waarland. Rondje Waarland is een gemarkeerde kanoroute van ongeveer 14 kilometer langs verschillende dorpjes en idyllische plekjes. Lekker varen, zwemmen, vissen en genieten.

100%NL Magazine HBA

Zelfpluktuin By Broersen

Pluk je eigen fruit en bloemen in de zelfpluktuin in Warmenhuizen. Tot eind september zijn aardbeien uit de eigen kas en andere lokale producten te koop in de boerderijwinkel. De tuin is zonder afspraak te bezoeken.

Vaar door lange slootjes

Met het Sloepennetwerk ontdek je Schagen en omgeving vanaf het water. Stel aan de hand van genummerde vaarknooppunten je route samen, bekijk langs welke bezienswaardigheden je komt en waar je kunt aanleggen voor een pauze.

100%NL Magazin HBA

Holle Bolle Boom

Bij de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn vind je een grote binnenspeeltuin, een openlucht speelpark vol verrassingen en een overdekte waterattractie met spannende glijbanen en een spetterend fonteinplein. Vanaf 1 september weer open voor iedereen.

100%NL Magazine HBA

Fietsen rondom Schagen

Fiets urenlang op je gemak door de polders. Je vindt er rust, weidse vergezichten en hoge Hollandse luchten. Met deze route kom je door karakteristieke dorpjes en langs authentieke stolpboerderijen. Ook fiets je een paar kilometer langs de Pettemerduinen.

Zijper Museum

Bekijk wat er allemaal komt kijken bij het plannen, aanleggen en drooghouden van een polder. Daarbij staat de unieke ontstaansgeschiedenis van de Zijperpolder centraal. Met moderne middelen wordt het verhaal van deze polder en zijn bewoners in beeld gebracht.

Nollen van Abbestede

In het binnenduinrandgebied tussen Callantsoog en Groote Keeten liggen de Nollen van Abbestede. Tijdens een wandeling kun je dit nollenland met de bijzondere duinflora overzien. Vanuit de uitkijktoren heb je helemaal een mooi overzicht.

Wandelen langs wielen bij Schagen

Het geweld van het water als een dijk doorbrak, zorgde in het verleden voor dijkkolken of ‘wielen’. Nu zijn het kleine, rustige meertjes waar je langs loopt op deze mooie route van 7 kilometer tussen het schilderachtige dorp Valkkoog en Sint-Maarten.

Kijk voor meer info op dagjeuitindekop.nl

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen