100%NL Magazine HBA
Delen

Overnachten in een gevangenis

De meest bijzondere overnachting die wij kunnen verzinnen; overnachten in een gevangenis! Tevens laten wij je weten hoe je de winter op zijn mooist beleeft, in Holland Boven Amsterdam natuurlijk!

Ervaar een unieke winter in Holland boven Amsterdam

De winter is een prachtig seizoen om eropuit te trekken. Ga heerlijk uitwaaien op het strand, geniet van de bossen, maak een mooie fietstocht, ontdek de historische steden door middel van een stadswandeling of bezoek één van de evenementen. Wij vertellen je in deze blog wat er allemaal te beleven is. Enthousiast geworden? Wie weet ben jij wel de gelukkige winnaar en geniet je binnenkort van een weekend winter in Holland boven Amsterdam.

100%NL Magazine HBA

Beleef de échte winters van vroeger

Winterkoorts in het Zuiderzee Museum is dé tentoonstelling over de winters van vroeger, ontberingen en ijspret, insneeuwen en winterfeesten, schaatstochten op natuurijs en werken onder barre omstandigheden. De tentoonstelling loopt van 3 december t/m 13 maart en is zeker een bezoekje waard.

Winterse wonderen

Tijdens Sprookjeswinterland wordt het hele park van Sprookjeswonderland omgetoverd in warme winterse sferen met vele originele decoraties. Ontdek de huiskamer van de Kerstman of zing met volle borst mee met de bewoners van ‘Berenwinterland’. Een perfect uitje voor het hele gezin!

De mooiste kerstbomen shoppen

Vanaf 27 november is de bloembollenschuur van de Floratuin in Julianadorp omgetoverd tot kerstbomen-drive-through. Er worden hoge kwaliteit Nordmann kerstbomen aangeboden. Vanwege de sfeervolle aankleding en muziek is dit een heerlijk kerst uitje, waarbij je opzoek gaat naar de perfecte kerstboom.

Ontdek de historische steden

De steden in Holland boven Amsterdam lenen zich prima voor een mooie stadswandeling. Met deze wandelingen leer je meer over de geschiedenis en verhalen achter de gebouwen en straten en kom je op plekken waar de tijd stil heeft gestaan. Stop ook eens bij de vele leuke horecagelegenheden om van een kopje koffie, thee of een lekkere warme chocomel te genieten. Ontdek de historische steden Hoorn, Alkmaar, Enkhuizen, Medemblik en Schagen.

Uitwaaien langs de kust

De stad juist ontvluchten en even heerlijk uitwaaien? Bezoek dan de kusten om een lekkere frisse neus te halen. Wandel bijvoorbeeld langs de gezellige haventjes van het Amstelmeer in Wieringen. Zoek de rust op in natuurgebied ‘Het Zwanenwater’ in Callantsoog. Het landschap bestaat uit duinen, vlakten, moeras, dennenbos en twee met begroeiing omzoomde meertjes. Via een route van twee of vier kilometer krijg je een goed beeld van de veelzijdigheid van het gebied. Echt aan aanrader!

Ervaar de duisternis in het Waddengebied

De wintertijd is ingegaan, dus dat betekent dat het ook weer eerder donker wordt. Maar nergens ervaar je de duisternis zo puur als in het Waddengebied. Bij de nieuwe starbarn van Wieringer Eilandmuseum Jan Lont kun je ‘s nachts genieten van het heelal met haar indrukwekkende sterrenbeelden. Neem plaats op één van de banken en laat je verrassen.

Bijzonder overnachten in Holland boven Amsterdam

Wil je dit allemaal beleven? Overnachten in een gevangenis, in een deluxe kamer in het modern boutique hotel The Fallon Hotel Alkmaar. Het hotel is gevestigd in het voormalige gevangenisgebouw Schutterswei. Een unieke ervaring op zich, waarbij je ook nog een rondleiding krijgt van een oud cipier. Ga naar ontdekregioalkmaar.nl en laat je gegevens achter!

Kijk voor alle winterse tips op winterbovenamsterdam.nl!

100%NL Magazine HBA

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen