100%NL Magazine Pets Place
Zie ook:
Delen

Met déze tips geniet jij optimaal van een picknick met je huisdier!

Hoe schattig ziet het eruit: een picknickkleedje, een mandje vol met lekkers én je geliefde huisdier allemaal bij elkaar. Dit wil iedere huisdiereigenaar toch? Met déze tips geniet jij van een picknick met je huisdier.

Een picknick met je huisdier

Nu de zon zich steeds vaker laat zien brengen we allemaal veel meer tijd buiten door. Heerlijk! Naar een pretpark, een dagje uitwaaien op het strand of samen met het gezin een nieuwe stad ontdekken, er is zoveel te doen. Maar…vergeet je de huisdieren niet?

Natuurlijk begrijpen we dat je huisdieren niet óveral mee naartoe kunt nemen en dat ook niet alle huisdieren geschikt zijn om mee op pad te gaan. Maar hoe leuk zou het zijn om met honden, katten, konijnen, cavia’s of vogels te genieten van een zomerse picknick! Geniet van het zonnetje, van iets lekkers te eten én natuurlijk van elkaar.

Honden

Als je hond onder appèl staat kun je je trouwe viervoeter gerust mee nemen voor een picknick. Je kunt de picknick natuurlijk ook combineren met een lange wandeling, zo heeft je hond eerst de nodige stappen binnen en wordt hij of zij daarna getrakteerd op wat lekkers uit de picknickmand! Zorg er dan natuurlijk wel voor dat je een hondensnack mee hebt. Of als je écht wilt uitpakken een heerlijke hondentaart! Zeker weten dat je daarna de allerleukste foto’s voor je social media binnen hebt! 😉

Na zo’n perfecte picknick in het gras of het bos is het zeker raadzaam om je hond achteraf te controleren op teken. Teken kunnen op het hele lichaam van je hond voorkomen maar zitten meestal in de nek, bij de poten of op de kop van je hond.

Katten

De meeste katten zijn echte verkenners en kunnen daarom niet los mee naar een picknick. Zorg daarom voor een geschikt tuigje voor je kat én dat je kat daar ook al aan gewend is. Eenmaal aangekomen op je picknick is het tijd om te relaxen! Want als jouw kat veilig vast zit in het tuigje kan hij zich vervolgens helemaal laten gaan! Lekker rondrennen, op zoek naar een nieuw avontuur of spelen met een favoriet kattenspeeltje.

Ook voor katten geldt: na de picknick zeker even controleren op teken!

Konijnen of cavia’s

Als je het ons vraagt is het het schattigste wat je ooit zult zien: een pluizig konijntje of klein caviaatje op een picknick. Maar let wel goed op: deze kleine vriendjes die binnen leven zijn het niet gewend om buiten te zijn en moeten dus heel erg wennen aan de buitenlucht. Let daarom goed op dat buiten de zon schijnt en of het tussen de 18 en 25 graden is. Is dit niet het geval, dan kan je je huisdier beter thuis laten.

Wat misschien ook niet veel mensen weten, is dat konijnen en cavia’s niet heel veel gras mogen eten als ze dat niet gewend zijn. Zorg er daarom voor dat als je gaat picknicken met een konijn of cavia dat je een lekkere groente en fruit salade mee hebt genomen. Zeker weten dat ze daar heel erg gelukkig van worden! Om de salade helemaal af te maken top je hem af met paardenbloem, wat hartstikke gezond is voor konijnen en cavia’s!

Vogel

Het gaat misschien helemaal tegen je eigen gevoel in, maar ook vogels houden van de buitenlucht en kun je dus meenemen naar een picknick! Om je vogel mee naar buiten te kunnen nemen heb je wel een aantal dingen nodig: een transporttas en een tuigje of harnas, want je wilt natuurlijk niet dat je geliefde vogel zijn vleugels uitslaat en wegvliegt. Maar dat zijn niet de enige ‘gevaren’ waar je op moet letten. Houd ook honden en katten uit de buurt van je vogel.

Terwijl jij geniet van een lekkere sandwich knabbelt je vogel op zijn of haar snack en met een beetje geluk begint je vogel uit tevredenheid voor je te zingen. Genieten geblazen!

Meer praktische tips over picknicken met je huisdieren vind je natuurlijk bij Pets Place!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place

Delen