100%NL Magazine tulpen amsterdam
Delen

WOW! Pluk je eigen tulpen op de Dam in Amsterdam

Zaterdag 19 januari is het Nationale Tulpendag! Het is de start van het nationale (snij)tulpenseizoen en dat wordt alweer voor de achtste keer groots gevierd! De Dam in Amsterdam wordt zaterdag omgetoverd tot een heuse tulpentuin! Pluk je eigen tulpen in een tuin midden op de Dam in Amsterdam!

Diverse Nederlandse tulpenkwekers hebben de handen uit de mouwen gestoken om een reusachtige pluktuin aan te leggen op de Dam. De kleurrijke pluktuin bestaat uit meer dan 200.000 tulpen. En het allerleukste is: je mag er gratis jouw eigen bosje tulpen plukken!

De tulpenpluktuin

Wel zijn er uiteraard regels verbonden aan het evenement. De website Tulpentijd meldt dat de pluktuin vanaf 13:00 uur open is voor publiek en wordt er verzocht netjes in de rij te gaan staan. De tulpenpluktuin is elk jaar weer enorm populair en daarom staat er een gemiddelde wachttijd van 30 tot 60 minuten. Voor de mensen in de wachtrij zorgt de organisatie voor muziek en een gezellige sfeer. Als je eenmaal in de tuin loopt, mag je maximaal 20 tulpen plukken, zodat nog veel meer andere mensen een prachtige bos kunnen plukken.

Wil je meer weten? Kijk dan snel op tulpentijd.nl.

https://www.instagram.com/p/Bq2m1rEBfIi/?utm_source=ig_web_copy_link

Bron: Tipsenweetjes.nl | Beeld: iStock, Instagram

Delen