100%NL Magazine allstars de musical
Delen

RECENSIE: “All Stars” Feel good musical met veel humor

Afgelopen zondag was onze recensent Eddy Guyt aanwezig bij de première van de musical All Stars, in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Onderstaand zijn bevindingen.

‘Met behulp van het decor wordt de cast in hoog tempo aan het publiek voorgesteld. De eerste grappen volgen elkaar snel op. In het begin is het even wennen aan de soms ietwat grove grappen, maar deze zijn natuurlijk wel geheel conform de ‘wetten van de kleedkamer.’

Naast de vrolijke noot werkt Kees Boot (als de zieke vader van speler Johnny) niet alleen op de lachspieren, maar krijgt hij met zijn gevoelige lied over ‘buitenspel staan (lees; eenzaamheid) de zaal ook muisstil. Naast Kees Boot is het vooral Mike Weerts, die met zijn rol als tuincentrum eigenaar Willem, het meeste op de lachspieren werkt. Bij de dames onderscheidt vooral Sarah Jenner zich als de radeloze vrouw van de egocentrische Willem. Ook valt op dat in de tweede helft (na de pauze) alles ineens op zijn plaats lijkt te vallen nu de karakters bekend zijn bij het publiek.

Een schot in de roos

Andere recensenten zullen ongetwijfeld reppen over een gebrek aan diepte in de personages. Wat mij betreft is juist deze luchtigheid en de grapdichtheid de kracht van deze feel good musical. Enig minpuntje was de verstaanbaarheid bij sommige liedjes. Maar dat zal vast snel worden opgelost. All Stars de Musical is er voor iedere vrouw die haar man uitbundig wil zien lachen én voor iedere man die denkt dat musicals niet aan hem zijn besteed. Wat mij betreft een schot in de roos voor een hele nieuwe doelgroep dus.

Beeld: Instagram

Delen