Sail Den Helder 2023 - dit feestje mag je niet missen!
Zie ook:
Delen

Sail Den Helder 2023 – dit feestje mag je niet missen!

Volgende week is het feest, want dan vindt Sail Den Helder weer plaats. Na de edities in 1993, 1997, 2008, 2013 en 2017 is het nu tijd voor de zesde editie. Authentieke tall ships, live muziek, een lasershow, demonstraties en allerlei activiteiten. Een bomvol programma staat te wachten!

Het programma

Op woensdag 28 juni kom je helemaal in de stemming tijdens de pre-sails die in de Kop van Noord-Holland worden georganiseerd. In de havens van Kolhorn, Oudeschild en Den Oever kan je de schepen bekijken en in Den Helder is ’s avonds de Taptoe.

Tijdens de Sail In op donderdag 29 juni komen alle schepen naar de haven van Den Helder. Een geweldig beeld! Naast de schepen is er veel muziek, is er een braderie en kun je mee met rondvaarten. Als afsluiter van de dag is er een lasershow.

Op vrijdag 30 juni kan je de tall ships bezoeken. Op de podia is er weer een te gek programma, met o.a. Wolter Kroes, en in de binnenstad kan je genieten van de Crew Parade. Vanaf vandaag vinden ook de Marinedagen plaats. De marineschepen zijn open voor publiek en er zijn verschillende demonstraties en activiteiten.

De tall ships zijn ook op zaterdag 1 juli te bezoeken. Op alle podia en in de binnenstad is er wederom veel live muziek, maar ook activiteiten als Bommetje XL, the Offshore Experience en de Clean Up On Tour.

Op zondag 2 juli staan er weer veel artiesten klaar, zoals OG3NE. Op deze laatste dag kan je vanaf de Helderse Dijk de schepen uitzwaaien tijdens de Sail Out.

Bekijk hier het hele programma!

Arrangementen

Er zijn verschillende arrangementen waarbij je een vaartocht maakt op een van de traditionele zeilschepen. Je vaart door de haven van Den Helder en bekijkt alle tall ships en andere prachtige schepen van het Hollands Erfgoed. Dus als je het spektakel vanaf het water wil beleven, is een arrangement boeken een goed idee.

Boek hier een arrangement!

Schepen

De schepen zijn stuk voor stuk heel indrukwekkend. Ze komen van over de hele wereld en zijn tientallen jaren oud. Benieuwd welke schepen je allemaal kunt zien tijdens Sail Den Helder en waar ze zich nu bevinden? Kijk dan even op saildenhelder.nl

Meer informatie over de schepen vind je hier.

Overnachten

Ga je naar Sail Den Helder en maak er je meerdere dagen van? In de regio Holland boven Amsterdam vind je een groot aanbod aan overnachtingslocaties. Een boetiekhotel in de stad, een luxe familiehotel, een knusse B&B of misschien wel een vakantiehuisje?

Ga naar overnachten in Holland boven Amsterdam.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen