100%NL Magazine Pretty Woman
Delen

TE GEK! Deze Nederlandse musical is écht een bezoekje waard!

Velen zullen dit verhaal nog herkennen van de film van vroeger, maar de Nederlandse musical is net zo goed. Wij hebben optimaal genoten!

Musicals

Een middag/avond lachen, genieten en luisteren naar een geweldig verhaal met fantastische acteurs en actrices kijken. Wie houdt er niet van en wie is daar niet regelmatig aan toe? Wij bezoeken in ieder geval regelmatig een musical en wij komen altijd met een glimlach op ons gezicht de zaal weer uit.

Pretty Woman the musical

De naam Pretty Woman herken je misschien wel van de film van vroeger. Het was de doorbraak van Julia Roberts en veel mensen waren destijds ook al fan van acteur Richard Gere. Dit iconische liefdesverhaal is nu nagespeeld door fantastische, Nederlandse acteurs en jij kunt de musical nu bezoeken. Wij waren aanwezig bij de première.

Onze reactie

‘We waren dan ook ontzettend nieuwsgierig naar de musicalversie van deze film. En dan vooral naar hoofdrolspeler Jan Kooijman. Want met de looks en het acteer- en zangtalent zit het wel goed, maar kan hij ook zingen? Het antwoord is gelukkig: ‘Ja, hij kan ook zingen.’ De musical prikkelt alle zintuigen. Prachtige nummers gecomponeerd door Bryan Adams (je weet wel die van The Summer of 69), een fraai decor waarmee ze ‘Hollywood Boulevard’ binnen enkele seconden transformeren in een luxe hotelsuite of een opera theater en alle denkbare modesetjes uit de jaren ’80. Een feest der herkenning.’

‘Speciale vermelding ook voor Shanna Slaap die als sekswerker ‘Vivian Ward’ de harten van het publiek weet te stelen. De ene keer uitbundig en dan weer heel intiem. De laatste pluim gaat naar Dana van der Geer. Haar rol als Vivian’s vriendin Kit speelt ze met zoveel passie en vocale hoogstandjes, dat je eigenlijk kan spreken over 3 hoofdrolspelers. Wij kwamen met een glimlach van oor tot oor uit het Beatrix Theater in Utrecht. Niet in de laatste plaats vanwege de humor die vertaalster Lisa Loeb (winnaar De Slimste Mens) in de musical heeft gebracht. Deze musical is echt feel good 3.0. Even lekker een dagje uit zonder zorgen met 100% vermaak.

‘Collega recensenten zullen ongetwijfeld op zoek zijn gegaan naar dingen die anders beter kunnen – dat is immers hun werk -, maar van ons krijgt deze musical 5 sterren’

Beeld: William Rutten

Delen