100%nl magazine tafel
Delen

TIP: dít kun je allemaal doen deze herfst + win een culinair weekend!

We moeten er nog even aan wennen na die heerlijke, lange nazomer, maar de natuur verandert en de bonte herfstkleuren verschijnen; het is herfst! Trek eropuit in Holland boven Amsterdam. Ga sfeerproeven, eindeloos shoppen of uitwaaien langs de mooie stranden. Van bierproeven tot griezelen tijdens Halloween; voor het hele gezin is er genoeg te doen!

100%NL Magazine bier proeven

Bierfestivals

Bier en herfst: prima combinatie! In Hoorn kun je op 28 oktober mee met de Culinaire Biertour. Bij de unieke biertjes krijg je een verwant culinair gerecht. Bier proeven in Alkmaars grootste monument? Deze bijzondere combinatie kun je ervaren tijdens Vriendenbock op 2 en 3 november in de Grote Sint Laurenskerk. Verschillende herfstige (bock)bieren en bijpassende hapjes staan voor je klaar. In Schagen vindt ook een bierevenement plaats, namelijk de Bockbiertocht op 4 november! Een gezellige tocht langs verschillende locaties waar je allerlei soorten bockbier kunt proeven.

100%nl halloween

Halloween

Ben je in om te griezelen? Ga dan op 25 oktober naar het Spookbos en de Walk of the Zombies in Den Helder. Fort Kijkduin wordt op 26 oktober omgetoverd tot een groot, eng spookhuis en Kasteel Radboud in Medemblik wordt op 2 november Halloween Kasteel. De oudste Halloweenmarkt van Nederland vind je in Hippolytushoef op 26 oktober. De markt slingert door het pittoreske centrum en vult alle straatjes en pleintjes. Op 27 oktober kun je mee met de Halloween/spooktocht in Kolhorn of met de Halloween Horror Walk in Hoorn, een griezelige tocht langs de leukste cafés.

100%NL culinair

Win een culinair weekend!

Van restaurant naar restaurant en verschillende amuses en wijnen proeven. Klinkt heerlijk, toch? Tijdens de Amusetour geniet je van smaakvolle combinaties, zorgvuldig samengesteld door chef-koks en sommeliers. Met een amuse laat de chef jou kennismaken met de klasse en de smaak van het restaurant, een uniek visitekaartje dus. De Amusetour vindt plaats in Purmerend, Den Helder, Hoorn, Schagen, Castricum en Bergen.

Maak kans op een culinair weekend met toegang tot de Amusetour in een van de steden en een overnachting! Ga naar www.culinairindekop.nl en laat je gegevens achter!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen