100%NL Magazine HBA
Zie ook:
Delen

Dít zijn de leukste herfstvakantie uitjes!

Het is bijna herfstvakantie! In regio noord en midden is de vakantie van 16 t/m 24 oktober en in het zuiden van 23 t/m 31 oktober. Genoeg tijd om eropuit te trekken en leuke activiteiten te ondernemen. De natuur verandert en de bonte herfstkleuren komen tevoorschijn. Neem de trein of pak de auto naar Holland boven Amsterdam, misschien wel het meest authentieke stukje Nederland. In dit gebied vind je nog de rust en ruimte die je ergens anders niet hebt. Drie verschillende kusten, prachtige natuur, eindeloze fiets- en wandelroutes en leuke musea; ga er een dagje op uit en geniet van de herfst!

Musea voor kids

Duik deze herfstvakantie een museum in! Er worden allerlei leuke, speciale vakantie-activiteiten voor kids georganiseerd en wij zetten er een aantal op een rijtje. Wil je een volledig overzicht van alle herfstvakantie-activiteiten in Holland boven Amsterdam? Neem dan een kijkje op www.herfstbovenamsterdam.com.

Kasteel Radboud

Bij Kasteel Radboud is er van 16 t/m 22 oktober van alles te doen in een griezelig en gezellig versierd kasteel. Met een kinderheksenworkshop, een uilenworkshop en drie knutselmiddagen is er genoeg vermaak.

Huis van Hilde

Waan je tijdens de herfstvakantie in de tijd van koopmannen en ambachtslieden bij Archeologiemuseum Huis van Hilde. De hele vakantie kunnen kinderen, maar natuurlijk ook volwassenen, allerlei leuke, interessante en leerzame 17e-eeuwse activiteiten doen.

Zuiderzeemuseum

Van 16 t/m 24 oktober staat de Oudhollandse kermis opgesteld in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Kinderen en (groot)ouders kunnen genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig zoals een luchtschommel, de zwanenzweefmolen en de kop van Jut.

100%NL Magazine HBA

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Rijd mee met de inmiddels 100-jarige Gooische Stoomtram locomotief 18 in de herfstvakantie en ga terug in de tijd! Op de sfeervolle stations onderweg kom je unieke tramlocomotieven, reizigers en goederenarbeiders uit een ver verleden tegen. Reserveer snel en ga mee op een unieke expeditie met de vierkante stoomtramlocomotieven.

Reddingmuseum

Test jezelf op het reddersparcours in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers om te zien of je een echte redder kan worden! Volbreng je het parcours zonder kleerscheuren en in een snelle tijd, dan heb jij het in je om een echte redder te worden. Je krijgt een mooi redderscertificaat mee naar huis. Deze kinderactiviteit is elke woensdag en vrijdag tijdens de herfstvakantie.

De natuur in

Paddenstoelen spotten, hoe leuk! Natuurgebied het Wildrijk in Sint Maartenszee is een ideale plek om paddenstoelen te zien. Door het vele dode hout en de vochtige bodem groeien die daar massaal. Volwassenen kunnen zich aanmelden voor de paddenstoelen excursie op zondag 24 oktober en de kids kunnen de vakantie goed beginnen met een leuke wandeling door het Wildrijk op 17 oktober. Langs de route staan verschillende gidsen die korte verhaaltjes vertellen en voor het kleine grut is een leuke kabouterroute uitgezet. Aanmelden kan via de website van Landschap Noord-Holland.

Of ontdek de herfst bij De Helderse Vallei in Den Helder. Dieren gaan zich in dit seizoen klaarmaken voor de komende winter. Sommige dieren trekken weg uit ons land, andere houden een winterslaap en weer andere dieren komen juist naar ons land toe. Doe de quiz en ontdek welk dier wat doet. Ook kun je buiten op zoek gaan naar de eerste tekenen van de herfst met de Herfstbingokaart.

Nieuwe fietsroute in Wieringen!

Ontdek nu de nieuwe fietsroute over de Wierdijk van Den Oever tot de Haukes. De route meandert langs de monumentale dijk en de rijke historie van Wieringen. Fietsers – maar ook de wandelaars – kunnen uitrusten op nieuwe picknickbanken en het nieuwe uitkijkpunt op de dijk geeft uitzicht op het voormalige eiland Wieringen. Leer bij het informatiepunt meer over de historie van de monumentale Wierdijk, die het eiland Wieringen eeuwenlang beschermde tegen de Zuiderzee.

Bekijk alle leuke evenementen tijdens de herfstvakantie hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen