UNIEK UITJE: Op de foto met een orka en haar jong!
Zie ook:
Delen

UNIEK UITJE: Op de foto met een orka en haar jong!

Overal in het park rennen enthousiaste kinderen vooruit naar het nieuwe dierfiguur dat ze gespot hebben: “Kijk eens, pap en mam, een hamerhaai!” Of plotseling klinkt een heldere kinderstem: “Wow! Een enorme orka met haar jong!” Tot en met zondag 19 juni 2022 genieten jong en oud van Ocean Bricks, een kleurrijk evenement in Burgers’ Zoo met tientallen dierfiguren opgebouwd uit steentjes, verspreid over een avontuurlijke route door het Arnhemse dierenpark.

Indrukwekkende highlights

Natuurlijk zijn er enkele highlights die bijzonder in het oog springen: een Caribische zeekoe van 662 kilo vormt een zeer markante verschijning vlak voor de hoofdingang van de Mangrove. De bouwers hebben maar liefst 320 uur gewerkt aan dit charismatische zwemmende zoogdier. Of wat te denken van de orka met jong? 4,1 meter lang, 223.259 steentjes in totaal én 550 uren bouwtijd werpen hun vruchten af: waarschijnlijk zijn deze twee dieren het meest op de foto gezet van alle tientallen dierfiguren die tijdens Ocean Bricks te ontdekken zijn in Burgers’ Zoo.

De opzet van het evenement

Op een wandeltocht door het hele dierenpark maakt de bezoeker kennis met oceaanbewoners als orka’s, hamerhaaien, markeelhaaien, reuzenpijlstaartinktvissen, Steller zeeleeuwen, Hawaïaanse monniksrobben, zeilvissen, soepschildpadden murenes, dolfijnen, bruinvissen, Caribische zeekoeien, duivelsroggen en zwartvoetpinguïns. Elk dierfiguur is uit tienduizenden tot honderdduizenden steentjes opgebouwd en weegt honderden tot zelfs duizenden kilo’s. Bij de hoofdingang krijgen gasten een handige checklist mee als hand-out, zodat alle gespotte dierfiguren genoteerd kunnen worden.

Praktische informatie

Tot en met zondag 19 juni 2022 is Ocean Bricks dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur te bewonderen in Burgers’ Zoo. Het evenement is inbegrepen bij de normale entreeprijs en is voor abonnementhouders gratis te bezoeken. Meer informatie over Ocean Bricks is te vinden op burgerszoo.nl/oceanbricks.

Je koopt je tickets voor Burgers’ Zoo hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Burgers' Zoo

Delen