100%NL Magazine HBA
Delen

Ga naar het wad: van wadlooptochten tot schattige zeehonden spotten!

Liefhebbers van water en natuur genieten volop langs de waddenkust. Het prachtige waddengebied, dat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO staat, kun je ontdekken tijdens wadexcursies vanuit Den Helder of Den Oever. Sta je met je voeten in het slik tijdens het wadlopen, ga je vogels spotten of proeven van de smaak van de wadden? Veel te doen en te ontdekken in dit unieke Nederlands natuurgebied.

Culinair dagje Waddenzee

Ontdek de mooiste en interessantste plekjes van het wad. Met schipper Jan Rotgans bezoek je een waddenplaat of oesterbank. Hij vertelt je er alles over. Aan boord kookt hij zelfs het diner met uiteraard verse producten van het wad.

Foto: Jan Wessels

100%NL Magazine HBA

Het Waddenbelevingspunt

Bezoek het Waddenbelevingspunt bij Den Oever, een fraaie uitkijktoren met uitzicht over het wad. Vanaf dit punt kijk je uit over het Schor, Waddenzee, Afsluitdijk, de haven en een lepelaarkolonie op eiland Vogelsand.

Foto: Chris Lansink

Wandelen door Mariëndal

De Helderse Vallei is het startpunt van diverse wandelroutes, zoals de Mariëndalroute van 2,15 km. Dit is een korte verkenning van de beboste vallei en het afwisselende landschap van natuurgebied Mariëndal. Je volgt de route eenvoudig via de bewegwijzeringspaaltjes.

Foto: G.J. Visser

Wadlopen De Groot Recreatie

Ondervind aan den lijve hoe uniek de prachtige natuur van de Waddenzee is. Onder begeleiding van een ervaren gids sta je letterlijk met je voeten op het wad. Ook is de kans groot dat je zeehonden ziet. Een onvergetelijke vaartocht over de Waddenzee is inbegrepen.

Foto:  Peter Stoop

Garnalen vissen

Ga mee garnalen vissen vanuit de haven van Den Oever. Onderweg kom je langs lepelaars en zeehonden. Buiten de haven wordt het net uitgezet en de vangst bekeken. Aan boord wordt een deel van de grote garnalen gekookt.

Foto: Jan Wessels

Vismarkten

Zeeverse vis koop je bij de vismarkten van Den Helder en Den Oever. In de haven van Den Helder is de vismarkt elke vrijdag van 12.00-17.30 uur en in Den Oever elke zaterdag van 8.30-12.00 uur. Vers gevangen door vissers uit de regio.

100%NL Magazine

Vogels spotten

De Balgzandpolder is helemaal voor vogels ingericht. Je ziet hier altijd vogels die er rusten of voedsel zoeken. Vooral bij hoogwater in de Waddenzee zijn hier extra veel vogels te zien. Bewonder ze vanaf een korte afstand vanachter het kijkscherm.

Ontdek alles over het Noord-Hollandse waddengebied op dagjeuitindekop.nl!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen