100%NL Magazine HollandBovenAmsterdam
Delen

Avontuurlijke kinderuitjes & WIN: een Tijgerworkshop!

Zit je af en toe met je handen in het haar omdat je niet weet wat je nu weer met je kinderen moet ondernemen? Naast een superleuke Tijgerworkshop die je kunt winnen hebben wij ook tips! De Kop van Noord-Holland is een echte bestemming voor gezinnen en families en staat garant voor een grote ontdekkingsreis. Plan een gezellig dagje uit met de kids!

De natuur in

Middenin De Helderse Duinen vind je De Helderse Vallei. Vanaf de hoge uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht, knuffel met de dieren op de stadsboerderij of speel bij een natuurontdekplek. In het eco-klimpark De KlimVallei klim je tussen de toppen van de bomen, met uitdagende hindernissen op 4 tot 8 meter hoogte. Of ga zelf op avontuur met de Opstapp App van Landschap Noord-Holland. In de natuurgebieden het Wildrijk, de Helderse Duinen en Mariëndal hebben de boswachters speurtochten uitgezet.

Klimmen, karten, gamen

Beleef op Land van Fluwel in Sint Maartenszee avonturen rond de speelvijver en op het Blote Voetenpad of maak een audiotour door het bos. In dierenpark Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn ontdek je Zuid-Afrikaanse dieren. In het Juttersmuseum in Callantsoog vind je aangespoelde schatten en veel leuke interactieve spellen. Ga je liever karten? Dat kan bij Skagaventure in Schagen. Hier vind je een groot trampolinepark en een arcadehal waar je kunt lasergamen en poolen.

Bij de boer

Een rondleiding op een echte boerderij en een windmolen van binnen bekijken? Bij Bezoekboerderij Leven van de Wind in Wieringerwerf kun je zien hoe een moderne boer werkt. Ook bij Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve is er veel te ontdekken voor kinderen. Speel in de enorme zandbak, doe mee met allerlei activiteiten en geniet aansluitend van een ijsje, gemaakt van de melk van de koeien op de boerderij.

SUP en kano

Ga het water op, in de Kop van Noord-Holland kun je op veel plaatsen suppen en kanoën. Kies een van de vier routes vanuit Den Helder. Of doe een Rondje Waarland, waarbij je langs mooie dorpen en spannende plekken komt. Ook bij Julianadorp aan Zee op het Amstelmeer wordt veel gesupt. Op het Amstelmeer is geen stroming en door het ondiepe water kun je hier prima leren windsurfen. Op alle genoemde locaties kun je suplessen volgen en boards huren.

Kijk voor alle tips op dagjeuitindekop.nl

Win een Tijgerworkshop voor je kinderen!

Kom van alles te weten over tijgers en andere grote katachtigen tijdens de tijgerworkshop bij Landgoed Hoenderdaell! Neem een kijkje bij de verblijven, kijk hoe de dieren via een transportkooi de trainingsbaan opgaan en hoe ze op een stuk vlees jagen met de jaag-simulator. Maak kans op deze workshop voor 2 personen! Ga naar dagjeuitindekop.nl en laat je gegevens achter. De actie loopt t/m 23 augustus 2020.

100%NL Magazine Tijger

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen