100%NL Magazine Burger's zoo Ijstijd
Zie ook:
Delen

Een betoverende reis door de Ijstijd: Ontdek winterse wonderen in Arnhem

Met de kerstvakantie om de hoek nodigt een mysterieuze wereld van sneeuw en ijs je uit voor een onvergetelijk avontuur. Stap binnen in een wereld van winterse wonderen en verwonder je over negentien bijzondere diersoorten die ooit de aarde bevolkten tijdens de ijstijd.

IJstijd & Zoo

Laat je verrassen door ‘IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet’, een evenement dat niet alleen een feest is voor dierenliefhebbers, maar ook een boeiende reis terug in de tijd biedt.

Heerlijk genieten met het hele gezin

In de schaduw van de neushoorn, gorilla en giraffe op het voorplein van het Arnhemse dierenpark, begint jouw avontuur. Omringd door hopen sneeuw en ijs en met ijspegels die boven de ingang bungelen, waan je je in een betoverende winterse wereld. Een sfeervol pleintje met kerstbomen, winterse versieringen en warme lekkernijen wacht op ontdekkers van alle leeftijden. Een kop warme chocolademelk in de hand en je bent klaar om op expeditie te gaan.

100%NL Magazine Burger Zoo sfeer

Dieren van de ijstijd in volle glorie

Ontdek de majestueuze wolharige mammoet, imposant groot en indrukwekkend, terwijl de verrassend kleine dwergolifant je versteld doet staan. Dwaal door het park en kom oog in oog te staan met negentien verschillende diersoorten die in leven waren tijdens de ijstijd, gereproduceerd in hun ware dimensies. Sommige van deze fascinerende wezens hebben door de eeuwen heen nauwelijks verandering ondergaan, waardoor je een glimp opvangt van een ver verleden.

Op ontdekking met Snowy de poolvos

Speciaal voor jonge avonturiers biedt Snowy de poolvos een educatieve audiotour aan. Volg de route door het park en laat je betoveren door het kleurrijke verhaal dat stap voor stap wordt verteld. Scan QR-codes voor een nog meeslepender ervaring, waarbij professionele stemacteurs het verhaal tot leven brengen. Kinderen leren spelenderwijs over de diersoorten uit de ijstijd terwijl ze genieten van deze unieke vertelervaring.

Extra activiteiten voor de jonge ontdekkers

Tijdens vakanties en weekenden krijgen kinderen de kans om zelf aan de slag te gaan als aspirant-paleontologen of kunstzinnige Neanderthalers. Graaf mammoetkiezen op, of laat je creativiteit de vrije loop bij het maken van artistieke grottekeningen. Alle praktische informatie, inclusief data en tijden, is te vinden op de website.

Maak deze kerstvakantie onvergetelijk en duik in de fascinerende wereld van ‘IJstijd & Zoo’ bij Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Een reis door de tijd, gevuld met verwondering en plezier voor het hele gezin.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Burger's Zoo

Delen