100%NL Magazine Kerstboom
Delen

Zaag je eigen kerstboom in Het Nationale Park De Hoge Veluwe!

Wat zorgt er nou voor hét ultieme kerstgevoel? Dat kan toch haast niks anders zijn dan de kerstboom. En wat is er nou kerstiger dan je eigen kerstboom uitzoeken en omzagen in de natuur?

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe kun je op 8, 9, 15 en 16 december terecht om gratis je eigen kerstboom te zagen in het Park. Je hebt dan geen standaard kweekspar in huis, maar een échte Hoge Veluwse scharrel-den.

Kies je eigen boom uit

Op een aangewezen plek in het Park kunnen alle bezoekers deze weekenden gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen. Dat is niet alleen ontzettend leuk om te doen, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park, en als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.

Een grove den is een hele fotogenieke boom, met lekker veel ruimte voor ballen en lampjes. En weet je waarom de grove den nou bij uitstek geschikt is als kerstboom? Hij houdt zijn naalden veel langer dan een spar. Extra karmapunten omdat je het Park een handje helpt met natuurbeheer, én jij hebt een prachtige, duurzame kerstboom in huis!

Hoe werkt het?

Eerst haal je je Dennenbon op bij het Bezoekerscentrum in het centrum van het Park. Deze bon neem je mee naar de De Wetweg, waar je zelf een boom kunt uitzoeken en zagen. Je mag een boom per persoon meenemen, dus 4 personen in een auto, betekent 4 dennen! Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben, zijn er zagen beschikbaar. Is de klus geklaard, dan is er warme chocolademelk, koffie en thee voor de harde werkers.

Je neemt je kerstboom gratis mee naar huis, je betaalt enkel de entree voor het Park!

Kerstmarkt en schaatsbaan, voor de volledige kerstervaring

Nog meer kerstsfeer opsnuiven? Combineer het omzagen van de kerstboom met een bezoek aan de Kerstmarkt op 8 en 9 december. Dé kerstmarkt midden in de natuur met streekproducten, brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens. Verder staat er van 7 december tot en met 6 januari een schaatsbaan op het Marchantplein, waar iedereen gratis de ijzers onder mag binden.

Zaag je eigen kerstboom
Data: 8, 9, 15 en 16 december 2018
Locatie: De Wetweg, Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Tijdstip: 10.00 tot 15.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Wil je meer weten? Ga dan snel naar www.hogeveluwe.nl/zaagjeeigenkerstboom.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Hoge Veluwe

Delen