Dit zijn de leukste uitjes voor de zomervakantie!
Zie ook:
Delen

Dit zijn de leukste uitjes voor de zomervakantie!

De dagen van thuiszitten met je kinderen zijn voorbij! Je kunt eindelijk weer met ze naar attracties, dierentuinen en musea. De Kop van Noord-Holland is een perfecte bestemming waar je veel kunt beleven. We geven je de leukste tips voor een avontuurlijk dagje uit!

Jouw uitje in de zomervakantie: De boom in

In het eco-klimpark De KlimVallei in Den Helder klim je tussen de toppen van de bomen, met uitdagende hindernissen op 4 tot 8 meter hoogte. Naast klimmen kun je bij de KlimVallei nog meer activiteiten doen, zoals kanoën, suppen, klootschieten en verschillende arrangementen.

Van alles wat

Een leuk uitje in de zomervakantie beleef je op Land van Fluwel in Sint Maartenszee avonturen rond de speelvijver en op het Blote Voetenpad of maak een audiotour door het bos. Ontdek het verhaal van de tulp van oorsprong tot icoon van Nederland. Ook is er een speelparadijs en een klimparcours.

Spring een gat in de lucht

Bij attractiepark De Goudvis in Sint Maartenszee kunnen kinderen lekker spelen en ravotten. Er is een grote speeltuin met de grootste airtrampoline van Europa. In het indoor speelparadijs zijn glijbanen, een kabelbaan, een monorail en een rodelbaan.

Dieren van a tot z

In dierenpark Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn ontdek je 24 diersoorten. Bekijk Chileense flamingo’s, ara’s, pinguïns, alpaca’s, walibi’s, lama’s en herten. Ook is er een speeltuin, een draaimolen en een museum met een collectie oude landbouwwerktuigen.

Spetter in het water

Bij de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn vind je volop speelplezier tijdens jouw uitje in de zomervakantie met veel verrassingen zowel binnen als buiten. Een grote binnenspeeltuin, een openlucht speelpark en een overdekte waterattractie. Dat wordt een heerlijke dag spelen!

Uit je dak

Op zoek naar ontspanning en avontuur? Onder één dak vind je bij Skagaventure Schagen een kartbaan, groot trampolinepark, lasergame arena, indoor speeltuin, arcadehal en poolcafé.

Op de Waddenzee

In de zomervakantie, dus zet ‘m alvast in je agenda, kun je mee op een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes. Bij laag water kun je de zeehonden zien luieren op de zandbanken.

Lekker uitwaaien

Ga lekker actief uitwaaien op het strand van Callantsoog. Je kunt blokarten, vliegeren, suppen of waveskiën. Is er geen wind? Dan kun je volleyballen, bubbelballen of frisbeegamen.

Leuke musea voor kinderen!

Is jouw kind enorm leergierig en houdt hij of zij van musea? Wij hebben een paar hele leuke op een rijtje gezet!

  • Museum Vreeburg
  • Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
  • Fort Kijkduin
  • Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee
  • Marinemuseum

Kijk voor alle leuke tips voor een dagje uit op dagjeuitindekop.nl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen