100%NL Magazine moestuin
Delen

Een leuke, gezonde én leerzame activiteit met je kinderen: een moestuintje!

Ben je nog op zoek naar een super leuke activiteit om samen met je kinderen op te pakken die ook nog eens heel leerzaam is? Leg een moestuintje aan!

Juist nú is het belangrijk om gezond te eten, te ontspannen en in beweging te blijven en zo te werken aan een goed afweersysteem. Bij moestuinieren komt dit allemaal samen.

Want naast dat je kinderen hierdoor veel meer tijd doorbrengen in de frisse lucht en in de tuin dan voor de televisie, leren ze vanzelf ook gezonder eten meer te waarderen! Je slaat dus twee vliegen in één klap. En hoe leuk is het om samen met je kids je eigen groenten en fruit te zien groeien. Van rode bieten tot wortels en van sla tot tomaten, ga ervoor!

Groenten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels. Vezels zijn het lievelingskostje van onze goede darmbacteriën. Ze helpen ons microbioom in balans te houden. Ons microbioom beschermt ons lichaam tegen schadelijke indringers van buitenaf en traint ons afweersysteem. Groenten zijn dus essentieel voor een sterkere afweer en zo een betere gezondheid!

Download daarom de gratis minigids van de Maag Lever Darm Stichting en ga stap voor stap aan de slag met je eigen moestuintje!

100%NL Magazine moestuinieren

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MLDS

Delen